Otroctví v londýnské City:

Stážisté v investičních bankách trpí "nehumánním zacházením", varuje lékařka

22. 8. 2013

čas čtení 1 minuta

Jednadvacetiletý stážista banky Merrill Lynch Moritz Edward zřejmě třikrát po sobě pracoval až do šesti hodin do rána. Pak doma zkolaboval a zemřel. Londýnská lékařka varuje, že zaměstnanci investičních bank v Londýně trpí "nelidským zacházením".

Dr Nerina Ramlakhan léčí "vyhořelé zaměstnance bank" už dvacet let. Zná tyto lidi, kteří se zoufale snaží vyrovnat se s nekonečnou pracovní dobou.

Má celou řadu pacientů, kteří trpí spánkovou deprivací, depresemi a stresem. Konstatuje, že u ní vyhledává pomoc stále větší počet nedávných absolventů univerzit. Její londýnská klinika má také větší počet pacientů, kteří jsou v pracovní neschopnosti v důsledku vyčerpání, nervového kolapsu, deprese a úzkostných stavů.

Problémy se za posledních pět let podstatně zhoršily a na každý z mých každotýdenních seminářů nyní chodí až 20 lidí. Nejsou to jen zaměstnanci investičních bank, ale také zaměstnanci právních a technologických firem. Více než 85 procent mých zaměstnanců pracuje po přehnaně dlouhou pracovní dobu - více než 12 hodin denně - a stále více z nich není ani pětadvacet let. Jakmile se ráno probudí, hned si kontrolují emailovou poštu, pracují na dovolené a když se na mě obrátí, už potřebují pomoc. Avšak je pro ně nesmírně obtížné mé rady realizovat, zejména pokud jsou to stážisti nebo lidé v podnicích na kvalifikačních kurzech.

"Jsou stále více frustrovaní a je to neudržitelné. Dokazuje to úmrtí Moritze Erhardta. Jsou nuceni pracovat tak tvrdě, že je to nelidské.

László Andor, komisař EU pro zaměstnanost, sociální záležitosti a inkluzivitu, poslal ve středu zprávu na Twitteru: "Vykořisťování mladých lidí je nepřijatelné. Tragická smrt pana Erhardta je varováním ohledně toho, jaký nesmí být osud stážistů."

Podrobnosti v angličtině ZDE

0
Vytisknout
6922

Diskuse

Obsah vydání | 23. 8. 2013