Petiční kampaň za přijetí zákona o prokázání původu příjmů a majetku

25. 6. 2013

čas čtení 2 minuty

Tisková zpráva SPOZ

Z iniciativy Zemanovců startuje kontaktní petiční kampaň za přijetí zákona o prokázání původu příjmů a majetku.

Přes 140 českých měst a sto tisíc podpisů. Takový je cíl kontaktní kampaně za přijetí zákona o prokázání původu příjmů a majetku, který je dlouhodobou programovou prioritou Zemanovců.

Petiční kampaň  odstartuje 1. července ve Zlíně a Kroměříži a potrvá až do 28. srpna. Dva týmy v celkovém počtu deseti studentů, které již dvakrát objely republiku (v roce 2011 v petiční kampani za přímou volbu a v roce 2012 v petiční akci za kandidaturu Miloše Zemana na post prezidenta), opět navštíví každé krajské a okresní město v České republice. Cílem je nasbírat mezi občany co nejvíce podpisů pro přijetí zákona o prokázání původu příjmů a majetku, včetně možnosti zabavit nelegálně získaný, tedy nakradený majetek.

  Chceme zastavit stále se zhoršující situaci, kdy někteří lidé během krátké doby získají majetek, který by z platu, který přiznávají, nemohli nikdy získat. Soudy kvůli bezzubým zákonům takovou situaci nemohou zvrátit a přitom by pro tyto zločince bylo propadnutí majetku tím nejhorším trestem. Podpisem pod petici máme společně šanci toto změnit," vyzval předseda Zemanovců Zdeněk Štengl při začátku celorepublikové petiční kampaně.  

Není jediný důvod, aby byl nakradený majetek zdaněn jen vysokou daní, jak to navrhuje např. ČSSD nebo bylo jeho přijetí dlouhodobě odkládáno, jak to vidíme z kroků současných vládnoucích stran. Nelegálně získaný majetek musí být zabaven v plné výši a viník musí jít do vězení. Jen tak může být trest efektivní a zloději potrestáni.

  "Zapojení nadšených studentů, našich členů a sympatizantů při této petiční akci je pro nás obrovskou pomocí. Je důkazem, že lidé stále mají chuť něco se stavem politiky v této republice dělat. Každého podpisu si velmi vážíme a chceme dát každému občanovi České republiky šanci, aby se mohl pod tuto petici podepsat a vyjádřit tak nesouhlas se současným stavem", dodal Vladimír Kruliš, místopředseda Zemanovců a koordinátor kampaně.

  Informace, termíny akcí v jednotlivých městech, fotografie a reporty petice budou zveřejňovány na webové stránce www.ZEMANOVCI.cz.

0
Vytisknout
7223

Diskuse

Obsah vydání | 27. 6. 2013