Liberální institut:

Projekt Plýtvání státu

27. 1. 2012

čas čtení 1 minuta

Projekt Plýtvání státu má upozornit na neefektivitu hospodaření státních institucí, a to tak, že bude na jednom místě evidovat medializované případy nehospodárného zacházení s prostředky daňových poplatníků v České republice.

Naším cílem je vytvořit přehledný web, který bude sbírat, archivovat a zveřejňovat zmíněné informace, ať již k plýtvání došlo na úrovni vlády nebo na úrovni samosprávy. Zajímají nás všechny kauzy a případy, v nichž hrají hlavní roli klientelismus, korupce, administrativní chyby úředníků či soudní spory s účastí státu.

ZDE

Chybou je, že i na ty nejvíce medializované případy se ve společnosti velmi rychle zapomíná, což bychom chtěli změnit. Byli bychom velmi rádi, kdybyste se vaše redakce stala partnerem našeho projektu a v míře, kterou uznáte za vhodné, nám pomáhala v získávání informací (např. tak, že by redaktoři zasílali odkazy na články týkající se této problematiky na plytvanistatu@libinst.cz).

Upřímně doufáme, že nás v našem snažení podpoříte a pomůžete nám tímto způsobem bojovat proti neefektivnímu nakládání s prostředky daňových poplatníků v České republice.

0
Vytisknout
9225

Diskuse

Obsah vydání | 27. 1. 2012