Evropský soud pro lidská práva, Zaorálek a uprchlíci

21. 4. 2017 / Boris Cvek

čas čtení 2 minuty
 

Představte si, že by před druhou světovou válkou ministr zahraničí Československa vydal prohlášení, že případ zavražděného Čecha, který podle československé strany nebyl souzen britskými soudy úplně nestranně, musí jít před společný evropský soud. Směšně. Dnes se ale ministr zahraničí České republiky může ohánět Evropským soudem pro lidská práva, který vznikl v roce 1959.

V tzv. Evropě národů byl každý národ naprosto suverénní a neměl nad sebou žádné soudní instance. Velmoci neměly nejmenší důvod brát malé státy, jako bylo Československo, vážně. Vezmi si je Hitler nebo Stalin.

Kolik přijala Česká republika uprchlíků, aby zajistila fungování současného systému, v němž se evropské velmoci dobrovolně vzdaly své staré suverenity ve prospěch malých států, jako jsme my, kteří jsme byli okupováni sovětskými vojsky? Jak může ministr sociální demokracie hnát suverénní rozhodnutí britského soudu před Evropský soud pro lidská práva, když se první místopředseda jeho vlastní strany chlubí tím, že ČR přijala 12, slovy dvanáct, uprchlíků a více nepřijme?

Jak se Česká republika snaží, aby předešla návratu k Evropě národů, v níž bylo naprosto nemyslitelné, aby se Československo domáhalo spravedlnosti u nějaké vyšší soudní instituce, která by byla nadřazená britským soudům?

Případ zavražděného Čecha musí jít do Štrasburku. Podle Zaorálka je to jediné řešení

https://www.novinky.cz/domaci/435710-pripad-zavrazdeneho-cecha-musi-jit-do-strasburku-podle-zaoralka-je-to-jedine-reseni.html

„Česko už nepřijme víc uprchlíků, podle ministra vnitra Milana Chovance to prý není možné. Zatím jsme přijali 12 migrantů. Povinná kvóta, kterou ukládá Evropská unie, je přitom 1600. Takové porušení by pro Česko znamenalo sankce v řádech několika milionů eur. Ministr Chovanec ale deníku Právo řekl, že to za tyto sankce stojí, rozhodnout ale musí vláda.“

http://tn.nova.cz/clanek/milionove-sankce-cesko-podle-chovance-neprijme-dalsi-uprchliky.html

0
Vytisknout
9462

Diskuse

Obsah vydání | 24. 4. 2017