Svět Miloše Zemana opět nepochopil

27. 1. 2016 / Bohumil Kartous

čas čtení 3 minuty

Na svém politologickém semináři v Tišnově předestřel prezident Miloš Zeman v podstatě dvě možnosti, jak se lze v parlamentním demokratickém modelu zbavit premiéra. Lze tak učinit cestou demokraticky přípustnou, tedy ve volbách. Miloš Zeman vidí i nedemokratickou možnost, jak by bylo možné se premiéra zbavit. Překvapivě jedinou. Možná proto vznikla všeobecná mediální hysterie. Pražská kavárna opět jednou nepochopila vtip, natož důvtip, s nímž se hlava státu vyjadřuje. Odsudky, které jsou znakem unáhlenosti, případně naprosté idiocie, neberou v potaz hlubokou zkušenost, kterou Miloš Zeman při odstraňování premiéra Sobotky zažil. A samozřejmě neberou v potaz onen hluboký vzkaz, který Miloš Zeman vyslal svým chráněncům: Chytrému napověz, hloupého popraví AK-47.

Předně je nutno připomenout si, že Miloš Zeman se už jednou Bohuslava Sobotky zbavit pokusil. Bylo to po volbách, když se v Lánech sešel s několika předními sociálními demokraty, mezi kterými Bohuslav Sobotka nebyl. Tehdy ale jeden z pozvaných morálně selhal a iniciativa stratéga Zemana tak přišla vniveč. Iniciativa, která měla tento národ ochránit před vnějším nebezpečím, neboť prezident už tehdy věděl, jak smutnou roli premiér Sobotka sehraje v blízké budoucnosti. Zřejmě právě tehdy si prezident uvědomil, že bude muset počkat do voleb. Jenže mozek, který z Voltaira dělá ubohého copywritera, prostě neumí říct něco tak banálního, jako že odstranit pana Sobotku z postu premiéra lze pouze v řádných volbách. Touží po bonmotu a jeho intelektuálně laděné publikum pochopitelně také.

Proto kalašnikov. Už v dobách, kdy se ještě pražská kavárna opíjela drahým vínem a svými ideologickými bludy, už tehdy Miloš Zeman věděl, že na Evropu se řítí řízená invaze s cílem zničit ji a podrobit právu Šaría. Už tehdy věděl, že Sobotka se tváří v tvář očividné skutečnosti zlomí a bude ji zbaběle popírat. A na prezidentovu prognózu došlo.

Proto kalašnikov. Nešlo, jak se někteří kognitivně limitovaní novináři a politici domnívají, o nějaký nevkusný žert či vyhrožování premiérovi. Šlo o prosté konstatování faktu. Jakmile totiž dojde na úspěšné završení invaze, které ČR díky prozíravému prezidentovi jakž takž odolává, bude premiér možná prvním, kdo zemře rukou islamisty ozbrojeného legendárním samopalem. Potom si zase všichni vzpomenou, že prezident nikdy neříká hlouposti, pouze mu ti hloupější nerozumí.

Nelze než doporučit hradní kanceláři a zejména tiskovému mluvčímu, aby pro dobro vlasti konečně sestoupili ze svých intelektuálních výšin a snažili se hluboce prorocká slova prezidenta lépe vysvětlovat. Renomovaný novinář z Blesku a Haló novin, entomolog nebo vybraní účastníci tišnovského politologického semináře jim asi rozumí, jenže prostý člověk zákonitě tápe. Ve jménu budoucnosti našich dětí je nutno otevírat lidem oči...

0
Vytisknout
12971

Diskuse

Obsah vydání | 29. 1. 2016