Pár poznámek k nejnovější Žižekově teorii spiknutí

14. 7. 2014 / Karel Dolejší

čas čtení 1 minuta

Kapitalismus zajisté "nezná bratra", když však intelektuál ve svatém boji proti němu používá polopravdy až vyložené výmysly ZDE, za prvé se tím diskvalifikuje z diskuse a za druhé prokazuje odporu vůči skutečným kapitalistickým neřestem medvědí službu.

Smlouva Trade in Services nemohla být dosud uzavřena, neboť v tom případě by další kolo jednání o jejím znění nebylo naplánováno na září ZDE. Rozpis jednání o smlouvě naleznete např. ZDE.

Minulý rok v EU ke smlouvě proběhly standardním způsobem veřejné konzultace ZDE. Evropské odbory do jednání o předmětné smlouvě vstupují se stanovisky, která naleznete ZDE.

To zajisté neznamená, že daná smlouva je v pořádku a že ničím nehrozí. Ale není prostě pravda, co píše Žižek - že smlouva byla podepsána už v květnu a nebyli jsme o tom informováni.

Strategie preventivního vyhlašování poplachů z neodvratně se blížící kapitalistické apokalypsy přibližně každý čtvrtrok je asi stejně smysluplná, jako geniální české periodické zkoušky sirén.

Kdyby jednou skutečně nastala mimořádná nouze, publikum zvyklé na sirény by jim už nevěnovalo žádnou pozornost. Neustálým vyhlašováním poplachů se totiž poplach nenacvičí, ale naopak se nevratně opotřebuje stimul, aby posléze úplně přestal fungovat.

0
Vytisknout
10057

Diskuse

Obsah vydání | 16. 7. 2014