Módi Putinovi: "Teď není doba pro válku"

16. 9. 2022

čas čtení 1 minuta

 Indický premiér Naréndra Módí v pátek řekl ruskému prezidentovi Vladimiru Putinovi, že nyní není doba pro válku a že mezi hlavní starosti světa v současnosti patří bezpečnost potravin, hnojiv a pohonných hmot.

"Vím, že dnešní doba není dobou pro válku, a o tom jsem s vámi telefonicky hovořil," řekl Módí Putinovi na okraj summitu regionálního bezpečnostního bloku v Uzbekistánu a dodal, že svět udržují pohromadě  demokracie, diplomacie a dialog.

Putin uvedl, že chápe Módího obavy ohledně války na Ukrajině. "Vím o vašem postoji ke konfliktu na Ukrajině a vím o vašich obavách. Chceme, aby to všechno co nejdříve skončilo."

"Náš obchod roste díky dodatečným dodávkám ruských hnojiv na indické trhy, které vzrostly více než osmkrát. Doufám, že to velmi pomůže zemědělskému sektoru Indie," řekl Putin.


Putin:

"Znám váš postoj vůči konfliktu na Ukrajině i vaše znepokojení, které vyjadřujete pořád. Uděláme všechno v našich silách, aby to skončilo co nejdříve. Bohužel druhá strana, vedení Ukrajiny, odmítá vyjednávat. Ukrajina uvedla, že  jejích cílů lze dosáhnout pouze vojenským vítězstvím. Nicméně vás budeme pořád informovat o tom, co se tam děje."




0
Vytisknout
4255

Diskuse

Obsah vydání | 20. 9. 2022