Britové snížili spotřebu masa o 17 procent, ale musejí to procento zdvojnásobit

8. 10. 2021

čas čtení 1 minuta
 

Za posledních deset let snížili Britové konzumaci masa o 17 procent, ale musejí ji snížit o 30 procent, pokud mají realizovat cíle zdravé výživy a udržitelné výrobu potravin, které jsou definovány v oficiální britské národní potravinové strategii.

Výroba masa silně přispívá ke globálnímu oteplování a poškozování půdy a pojídání velkého množství červeného a zpracovaného masa vede k většímu riziku kardiovaskulárních chorob, cukrovce typu 2 a některých rakovin.

 
Proto doporučuje britská vláda, aby v následujících deseti letech Britové snížili spotřebu masa o 30 procent.

I když je záporný ekologický dopad bílého masa nižší než červeného masa, bylinné zdroje bílkovin mají ještě menší dopad.

Victoria Taylor, odborník na stravování v British Heart Foundation, konstatovala: "Víme, že někteří lidé stále ještě jedí více než doporučované maximum 70 gramů masa denně, což u nich vyvolává silnější riziko srdečních chorob a chorob krevního oběhu. Musíme si uvědomit prospěch, který máme z celého rozsahu bílkovinových zdrojů, včetně rostlinných bílkovin jako fazole, čočka, ořechy a semena. Přidávat je k masitým jídlům je zdravý způsob jak snížit množství konzumace červeného a zpracovaného masa."

Podrobnosti v angličtině ZDE 
 

0
Vytisknout
4240

Diskuse

Obsah vydání | 12. 10. 2021