REDAKČNÍ KOMENTÁŘ:

Co si dnes přečtete v Britských listech

15. 7. 2021

čas čtení 1 minuta

 

V nadcházejícím předvolebním období ohrožuje českou demokracii stále více lhaní a manipulace na sociálních sítích. Bohumil Kartous shrnuje, jak by měli čeští občané proti tomu vzít rozum do hrsti.

Dezinformace vládnou i v Řecku. Ve středu tam demonstrovaly tisíce lidí proti koronavirovému očkování.

V Británii varují odborníci, že lidé musejí změnit své zvyky ohledně toho, co jedí, aby neumírali předčasně a ulevili klimatu. Prosazují silné zdanění cukru a soli.

Ani před pandemií si 40 procent obyvatel naší planety nemohlo dovolit zdravé jídlo
. Nyní je situace ještě  horší, třetina lidí na světě dnes hladoví. Výzkumníci na Tuftsově univerzitě nabízejí nový pohled na to, jak zemědělství a distribuce potravin souvisí s potřebami lidského zdraví.

Pokud zůstane Bolsonaro u moci, amazonský deštný prales končí, a svět má v důsledku blížící se klimatické katastrofy vážné problémy. Už nyní kvůli vypalování pralesa Amazonie nyní vypouští do ovzduší daleko více CO2, než kolik ho konzervuje.

Jak už  ve svém úterním komentáři předvídal Tomasz Oryński
, Kaczyńského loutkový "ústavní soud" v Polsku rozhodl, že rozhodnutí Evropského soudního dvora, odmítající likvidaci nezávislého soudnictví v Polsku vládou strany PiS, prý "odporuje polské ústavě". Strana PiS se tak dostává do ostrého konfliktu s EU, přestože většina Poláků chce v EU zůstat.

0
Vytisknout
4082

Diskuse

Obsah vydání | 15. 7. 2021