Zemanův apel, aby se lidi nechali očkovat, je rozumný. Jinak ale nebezpečně nerozumí ničemu

26. 12. 2020 / Jan Čulík

čas čtení 1 minuta

Na vánočním projevu Miloše Zemana je třeba pochválit, že Zeman apeloval na veřejnost, aby se chovali v pandemii opatrně a rozumně a nechali se očkovat. ČR je totiž v opravdu nebezpečné situaci. Rozumná byla i jeho podpora pro dlouhodobější finanční a investiční instituce do pandemií postižených podniků. 


Potíž je, že Zeman nechápe, na jak obrovském rozcestí se Česká republika, společně s Evropou i celým světem nachází technologicky, ekonomicky i ekologicky. 

Zemanův útok na spoluobčany, varující před globálním oteplováním, byl nebezpečný a komický. Zeman zjevně netuší, že důsledkem globálního oteplování není nutně horko a sucho, ale klimatické extrémy. Ty například v této chvíli zažívá Británie, která je obětí nevyhnutelných záplav. 

Razantní akce pro zastavení globálního oteplování jsou nutné a bez nich svět zhyne.

Rozumné země kombinují investice do ekonomiky po ukončení pandemie s přechodem na ekologické hospodářství a nízkouhlíkový provoz. Rozumné země mají vypracovanou inovační a investiční strategii pro obrovskou technologickou revoluci, kterou přináší umělá inteligence. Ničemu z toho stařec nerozumí a Čechy uklidňuje, že všechno zůstává při starém a nic nemusíme měnit. Je to velmi nebezpečný postoj. 

Není také jasné, proč dělal Zeman tak obrovskou reklamu dvěma českým novinářům a jednomu oligarchovi. Zaslouží si to? 

0
Vytisknout
8697

Diskuse

Obsah vydání | 4. 1. 2021