Steve Bannon a tři jeho kumpáni byli zatčeni pro zpronevěru sbírky na "stavbu zdi"

20. 8. 2020

čas čtení 1 minuta


Bývalý manažer Trumpovy předvolební kampaně r. 2016 Steve Bannon byl ve čtvrtek zatčen a obviněn, že se účastnil na rozkradení finančních darů z internetové sbírky s názvem " Stavíme zeď", která vybírala peníze na stavbu kontroverzní zdi Donalda Trumpa na hranici s Mexikem. Bannon zneužil nejméně milion dolarů z této sbírky pro své osobní výdaje, konstatují federální prokurátoři na Manhattanu.

 

Zatčeni byli také tři Bannonovi společníci Brian Kolfage, Andrew Badolato a Timothy Shea. Vybralo se téměř 25 milionů dolarů.

Kampaň We Build The Wall byla zahájena v roce 2018 na internetu. Zahájil ji Kolfage, vojenský veterán, který charakterizoval některé osoby přecházející z Mexika do USA bez dokumentů jako teroristy a pašeráky drog a obvinil kritiky výstavby zdi z kolaborace s "kartelem". Kampaň zveřejnila na YouTube Video o stavbě kovových barikád, aby tím přiměla dárce věnovat peníze.

Do jara 2019 kampaň vybrala 22 milionů dolarů. Loni její aktivisté stavěli soukromou pohraniční zeď v jižním Texasu navzdory soudnímu příkazu, který nařídil zastavení těchto prací.  Z vybraných peněz se financoval Kolfageův luxusní životní styl:



0
Vytisknout
6213

Diskuse

Obsah vydání | 27. 8. 2020