Komentáře k rezignaci britské ministryně vnitra

30. 4. 2018

čas čtení 2 minuty

Theresa Mayová potřebuje udržet v kabinetě genderovou rovnováhu  rovnováhu mezi stoupenci a odpůrci brexitu. Opravdu nemám tušení, jak toho teď může dosáhnout. Z mnoha důvodů je tohle pro Mayovou katastrofální rezignace. Měla udělat daleko víc pro to, aby ji ve vládě udržela:



Jon Snow: Odstoupení Ruddové je těžkou ranou jemné rovnováze v britské vládě ohledně brexitu. Ruddová, stejně jako Mayová, byla pro setrvání Británie v EU. Ten, kdo ji nahradí v kabinetě, ovlivní tu rovnováhu:


 




Cathy Newman: Teď, když Amber Ruddová rezignovala, otázky týkající se "nepřátelské strategie vůči imigrantům" nevyhnutelně končí u dveří Theresy Mayové:




Labouristický poslanec David Lammy:


Kampaň pro spravedlnost jménem generace Windrush není o politických skalpelech. V jádru této krize jde o systém, který umožňoval dehumanizovat britské občany z generace Windrush a dělat z nich oběti. Amber Ruddová rezignovala, protože nevěděla, co se děje na jejím vlastním ministerstvu a zjevně v ní ztratili důvěru i její vlastní státní úředníci. Skutečným problémem je nepřátelské strategie vlády, která vyvolala tuto krizi. Tato politická strategie musí být změněna a ministerstvo vnitra musí rychle poskytnout členům generace Windrush odškodnění a občanství.


0
Vytisknout
8566

Diskuse

Obsah vydání | 2. 5. 2018