Že nebyl poslanec ČSSD Foldyna 1878 v hostinci U Kaštanu, ho dnes neomlouvá

25. 6. 2014 / František Štván

čas čtení 2 minuty

Byť jsem tam také nebyl jsem přesvědčený, že hnacím motorem tehdejšího vzniku ČSSD byla touha jejich zakladatelů po sociální spravedlnosti a všeobecné společenské(sociální) solidaritě. Proto nechápu, proč se J.Foldyna ztotožňuje s aktuálním prohlášením senátora za ČSSD Škromacha, který sice správně volá, což už jsem publikoval dávno před ním, po tom, aby, řečeno mými slovy , nehonila ČSSD více zajíců na jednou, ale selektivním způsobem, který nemohu přijmout. Škromach chce oslovovat údajně ty, kteří ČSSD vždy volili, a to jsou podle něho drobní živnostníci, lidi práce, rodiny s dětmi a senioři. Na různé menšiny by se ČSSD v zájmu úspěchu u voleb podle něho soustředit neměla. Že je to protimluv, neboť živnostníci mající zaměstnance nechtějí zákonem stanovenou vyšší minimální mzdu, pracovní právo chránící zaměstnance, daňové povinnosti jako zaměstnanci či registrační pokladny, což by naopak "bodlo" důchodcům a rodinám s dětmi, si evidentně neuvědomuje.

Pozorný čtenář jistě zaznamenal, že ve výčtu jeho vyvolených nejsou např. nezaměstnaní a tělesně postižení. Ani mezi řádky jeho prohlášení jsem je nalézt nedokázal. U senátora Škromacha, který se dnes hrozí, že ČSSD přišla, jak prohlásil M.Zeman, o zdivočelé sociální demokraty, což jsou podle něho lidé, kteří do ČSSD přišli od Sládkových republikánů, mne jeho asociální úlet nepřekvapuje. Nepřehlédnutelně zhubl a od té doby se chová jako "sociální" a nedemokratická primadona. Proto by si měl dát preventivně sladkou tyčinku XYZ, aby jí přestal být.

Souhlas poslance Foldyny mi proto vyloženě vyráží dech. I on si zřejmě myslí, že U Kaštanu vznikla ČSSD jen proto, aby hájila zájmy zaměstnanců, důchodců stejně jako i malých a středních podnikatelů. Přitom podle Škromacha, se kterým bezvýhradně souhlasí, jsou různou menšinou, na kterou by se ČSSD neměla na principu pozitivní diskriminace soustředit, např. Romové a homosexuálové. Pokud se nepletu, proti takovému politickému škatulkování ze strany většiny poslanec Foldyna, v zájmu menšiny Srbů v Kosovu, kde většinu tvoří Albánci, velmi hlasitě bojoval. S vyjádřením souhlasu k dnešnímu Škromachovi, který tak dříve nemluvil, svůj předešlý boj za práva menšin z mého pohledu Foldyna pošlapává. Při vší úctě k Srbům, hájení sociálně a xenofobií ohrožených menšin v Česku by pro poslance českého parlamentu Foldynu mělo být košilí, která mu je bližší než jeho genetický kabát. I pozitivním příkladem se dá(mělo!!!) bojovat za práva menšin za hranicemi naší vlasti.

0
Vytisknout
8622

Diskuse

Obsah vydání | 27. 6. 2014