Ukrajina: Dva lidé zemřeli při bojích na barikádách

22. 1. 2014

čas čtení 1 minuta

Dva demonstranti dnes byli zastřeleni při bojích s policií, informuje medicínský personál z místa události. Reportér agentury AP hlásí, že jej zdravotníci informovali o dvou mrtvých poblíž barikád na hlavním náměstí, kde dochází ke střetům již třetí den. Policie předtím hlásila jednoho mrtvého, ale není jasné, zda šlo o jinou oběť operace, jejímž cílem je násilím ukončit protesty.

Zdravotník Oleh Bondar viděl dva muže se střelnými ránami, ale nedokázal určit, zda zranění pocházela od ostré munice, nebo od plastových projektilů.

Policie dnes ráno zahájila rozebírání barikád ve cládní čtvrti, ale protestující ji brzy zatlačili zpět na původní pozice.

Ukrajinská politická krize se minulý týden dostala do nové fáze, když prezident protlačil parlamentem nestandardně schválené represívní zákony proti protestům, které dnes vstoupily v platnost. To vyvolalo boje v ulicích poblíž parlamentu. Demonstranti vrhají kamení a Molovovy koktejly a policie odpovídá slzným plynem a plastovými projektily.

Jsou hlášeny stovky zraněných demonstrantů i policistů, avšak mrtví zřejmě znovu způsobí, že se do protestů zapojí více lidí.

Zdroj v angličtině: ZDE

0
Vytisknout
8788

Diskuse

Obsah vydání | 22. 1. 2014