/art/69385.html

Brzo mě zavřou

22. 7. 2013

čas čtení 2 minuty

Jsem vdova, brzy mě zavřou natvrdo za zpoždění výměny SPZ u dovezeného Fordu Focusu z Německa. Loni v únoru jsem ojetinu dovezla, pak zánětem plic onemocněla a když jsem se zpožděním iniciovala na úřadě ve Frýdlantě n. Ostravicí přihlášení, chtěli po mně 3000,- Kč ekolog. daň, píše autorka komiksů Gina Horylová.

Díky tomu, že peníze jsem u sebe neměla, vyrvala mi úřednice SPZ z ruky.

Já jsem argumentovala že tohle auto již splňuje všechny normy (Ford Focus je jedno z nejekologičtějších aut, pozn. JČ), a tři tisíce platit nemusím, ale úřednice byla neoblomná.

Začala jsem se pídit, zda má pravdu, a dospěla jsem k závěru, že pravdu neměla ona. Znovu jsem šla na úřad, ale mezitím mě stavěla hlídka PČR a namísto toho, aby mně pomáhala a chránila, uložila 2 sankce.

6 měsíců bez řidičáku a 9 tis. pokuty.

Úřednice zapřela, řkouc :"Nikdy jsem s paní Horylovou nejednala." Marně jsem se snažila o detektor lži pro danou úřednici. Úřad aj. instituce jí daly za pravdu bez dokazování. Jsem tedy vinna já a natvrdo mi hrozí vězení za maření úředního rozhodnutí (neboť jsem ŘP z titulu své invalidity a závislosti na autě pro přivýdělek k živobytí nerespektovala).

Jó, Lenka Bradáčová má pravdu, když říká, že :" Zákony jsou špatné a pro občany šikanózní!!!"

Kdybych na vlastní kůži nepocítila, as bych jí nevěřila. Přitom v úředních spisech píší, že mě úřednice řádně informovala, jak ojetinu přihlásit, však druhý elaborát tvrdí, že se mnou úřednice nikdy nejednala. Nemám peníze na právníky.Takže, až se odmlčím, bručím ve vězení za chybu úřednice.

Doufám, že moji synové to tak nenechají, přestože mi říkají: " Matko, jsi blbá, bojuješ s větrnými mlýny".

Možná mají pravdu, má matka, ročník 1931,- politická vězeňkyně, rozvracečka republiky československé za roznášení letáků, o praktikách totalitní zvůle ví své.

Ale to je jiný příběh. Ne již komiksový. I když...... Ve vězení bude snad námětů ke komiksům také dost. Snad mi tam dovolí papír a pero. Žiji bez TV již mnoho let, bedna mi tudíž chybět nebude. Snad se mi ve vězení podaří napsat ty nej.... komiksové příběhy.

0
Vytisknout
17039

Diskuse

Obsah vydání | 24. 7. 2013