Tisková zpráva:

Veteranfest ve stylu Četnických humoresek: Alena Antalová mezi tisícovkou historických aut

13. 8. 2021

čas čtení 2 minuty
Téměř tisícovka historických vozidel a motocyklů opět míří na Slavkov! Největší český sraz milovníků a majitelů auto-moto veteránů pod širým nebem se uskuteční v zámeckém areálu a parku první zářijovou sobotu 4. 9. 2021. Patronkou letošního jubilejního 20. setkání se stala Alena Antalová, hvězda televizního seriálu Četnické humoresky.

„Tisícovka nádherných naleštěných krasavců a krasavic, dobová atmosféra, úžasný rozhlehlý park a kulisy pohádkového zámku. To vše mě naprosto uchvátilo,“ vzkázala Alena Antalová. Ta si neváhala kvůli focení na plakát po pětadvaceti letech obléknout slušivý zelený kostýmek, ve kterém se divákům představila v roli květinářky Ludmily Horké – Arazímové.

Tradiční akce láká nejen na ojedinělou přehlídku historických vozů, motorek, traktorů, bicyklů… ale také na dobovou atmosféru. Zámecký park zkrášlí prvorepublikové dámy, mezi auty se tančí swing a nezapomíná se ani na děti.

„Tradiční akci se každý rok snažíme ozvláštnit novinkami. Letos to bude zejména přehlídka vojenské dobové techniky ve spodní části parku,“ uvedla ředitelka festivalu Eva Oubělická.

Součástí setkání je i rozsáhlá burza náhradních dílů a starožitností. Nechybí ani odborný dohled nad přijíždějícími auty. Sedmičlenná odborná porota bude letos hodnotit auta a motorky hned v šesti kategoriích rozdělených podle roku i typu výroby. Nejmladší vystavované vozidlo nebo jiný dopravní prostředek přitom může být do roku 1989. Do Slavkova se ale sjíždí i unikátní vozy pamatující dobu První republiky.

„V loňském roce jsme například ocenili automobil vínový Cadillac z roku 1941, který se v České republice jen tak nevidí. Stejně tak ojedinělá byla i Škoda Popular z roku 1939,“ uvedl předseda odborné komise Pavel Opletal.

Dění v zámeckém parku bude také živě komentovat moderátor a herec Zdeněk Junák na vlnách Českého rozhlasu Brno v oblíbeném pořadu Srdcovky.

Brány se návštěvníkům otevřou v sobotu od 7.00. Největší nápor pak očekávají mezi 9.00 a 11.00 hodinou. „Přestože na místě bude dostatek pokladen, doporučujeme zakoupení vstupenky v elektronickém předprodeji. Příchod do parku tak bude mnohem pohodlnější a rychlejší,“ doporučuje ředitelka Eva

0
Vytisknout
5392

Diskuse

Obsah vydání | 17. 8. 2021