Zločinci motorkáři v ježnických lesích

23. 4. 2011 / Boris Cvek

Mnohokrát jsem v Britských listech psal o zločineckých motorkářích v ježnických lesích. Lidé na motorkách, čtyřkolkách nebo v autech nemají v lese co dělat, jde o barbarství a protizákonné jednání, jak jsem mnohokrát upozornil. Beru si to za jedno ze svých témat, které je třeba stále znovu opakovat. Musí se to stát velkým tématem pro média i komunální politiku, pro policii i zákonodárce (měla by konečně být zavedena nějaká forma "lesní stráže").

Zdaleka nestačí to, co jsem vykonal již minulý rok: od fotek v novinách, policejního vyšetřování až po vrtulníkovou akci nad ježnickým lesem (bohužel jednorázovou, a proto neúčinnou).

Lidé jezdí na svých ohavných motorových vozidlech do ježnických lesů dále.

Minulý týden v pátek v nočních hodinách jsem viděl ježnickým lesem projíždět dva automobily (kdyby byly zavírány závory u vstupu do lesa, automobily by nemohly vjet, leč závory jsou téměř stále otevřeny) a ve čtvrtek tento týden jeden automobil (automobil se v noci prozradí víc než hlukem dálkovým světlem, takže ho vidíte velmi dobře, kudy jede přes celý les).

Minulý týden v sobotu na večerní procházce jsem zase viděl projíždět motorku, a tu jsem vyfotil. Dnes v podvečer (asi 19:15) jsem se už chystal v meditativním tichu lesa domů, když tu slyším blížící se hluk motorky.

Brzy jsem ji zahlédl, ale byl jsem příliš daleko, abych mohl fotit. Motorkáři však zastavili na ježnické točně, a tak jsem je kvapem vyfotil i se SPZ jejich motorky. Brzy se ozval hluk další motorky, jedoucí z lesa, a já se stihl postavit motorkáři do úzké cestičky kolem závory (již jsem dal sám na začátku procházky dolů), takže ten se musel otočit, a přitom jsem ho vyfotil.

Znovu vyzývám veřejnost, aby motorkáře a jiné motoristy v lese fotila a posílala fotky do médií a Policii ČR, jak to učiním také já s těmito fotkami, které mám k dispozici a které poskytuji nejdříve Britským listům. Tomuto ohavnému barbarství a protizákonnosti je třeba čelit, jinak se naše lesy definitivně stanou místem hluku, smradu, budou nebezpečné pro relaxující rodiny s dětmi a promění se postupně v poušť pod koly těchto bezohledných zločinců.

Vytisknout

Obsah vydání | Pátek 22.4. 2011