Jsem pro Hnutí za překlenovací vládu

17. 8. 2009 / Jaromír Máša

Mezi tolika různými více či méně fundovanými, více či méně vychtěnými a -- nemohu se zbavit toho podezření -- objednanými předvolebními průzkumy jakoby se v nich něco ztratilo v propadlišti.

Průzkumy zkoumají kdejakou stranu ("malá i ta velká strana, říká, že má o hlas víc, že ta druhá strana je nahraná, oni že maj' hlas ze Štěchovic"). Je mi líto, ale o poměru lidí k současné vládnoucí vládě ani slovo, to jako by byli jacísi mezilidé.

Já jen pozoruji, médiím nevěřím, a výsledkem je, že vidím mnohem větší spokojenost než s vládami partajními. Co když těch 39 procent nerozhodnutých je ve skutečnosti rozhodnutých právě pro tuto vládu, která nežvaní a pracuje? Odkud kam se má klenout? Co kdyby se začala klenout i nad těmi salty našeho partajnického cirkusu?

Jsem pro to založit Hnutí za překlenovací vládu. Myslím, že by nepotřebovala reklamu na každém veřejnémi soukromém zachůdku. Pane premiére a někteří ostatní, pověřte tím někoho. Konečně někdo začne skutečně pracovat bez neustálého řvavého žvanění. Stojí za vámi tolik lidí, že je ani nevidíte.

Vytisknout

Obsah vydání | Pondělí 17.8. 2009