Jedině piráti vědí, jak na vyrovnaný rozpočet

31. 7. 2009

Zisková zpráva České pirátské strany

Navrhované zvýšení DPH (údajně dočasné), o kterém mluví přechodná vláda, nemůže ekonomice v nouzi jakkoliv pomoci. Zákony ekonomiky nelze obejít. Pokud se firmám i občanům DPH opravdu zvýší, budou mít o to méně peněz na jiné věci. A právě zde, při nákupu zboží a služeb, budou peníze chybět, což povede k dalšímu a ještě rychlejšímu propadu poptávky a následně i celé ekonomiky. Zvýšením DPH tak dojde pouze k přelití peněz z kapes občanů a firem do děravého státního (veřejného) rozpočtu. Nadhodnocování či zcela zbytečnému plýtvání se nezabrání a tak se zase ukradne z naší veřejné pokladny na 20-25 %, což při výdajích 1150 mld. činí okolo 200-300 mld. Kč.

Návod, jak lze v tomto veřejném rozpočtu ušetřit až stovky miliard korun, naleznete ZDE

Je zřejmé, že parlamentní strany existenci jasného a logického řešení důsledně a cílevědomě ignorují. Připomeňme, že rozpočet schválený vládou v prosinci roku 2008 počítal s deficitem ve výši 38,1 mld. korun. Nyní, v polovině roku 2009, dosáhl již 200 mld. Na konci roku můžeme očekávat celkový schodek veřejného rozpočtu ve výši okolo 250 mld. Kč, možná víc.

Kamil Horký, předseda ČPS, k tématu dodal svou obavu: "Pokud bude naše vláda pokračovat stejným tempem, můžeme na konci roku očekávat schodek státního rozpočtu 350-400 mld. Kč."

ČPS je názoru, že nejsme svědky pouhého nepochopení důležité kontrolní role Internetu ve státní správě, nebo snad pouze úřední pomalosti. Jde o evidentní a záměrné nepřijetí nové role Internetu.

Vytisknout

Související články

Piráti směřují tam, kde Zelení už byli

1.8. 2014 / Štěpán Kotrba

Programová neujasněnost, do extrémů dohnaný vnitrostranický formalismus hraničící s šikanou vedení, bezuzdně cynický trolling části členské základny, integrace "zelených" a "sorosovských" agend - to vše je dnes Pirátská strana po odchodu jejího char...

Obsah vydání | Pátek 31.7. 2009