29. 8. 2006
RSS backend
PDA verze
Čtěte Britské listy speciálně upravené pro vaše mobilní telefony a PDA
Reklama
Reklama
Celé vydání
Archiv vydání
Původní archiv

Autoři

Vzkaz redakci

OSBL
Tiráž

Britské listy

http://www.blisty.cz/
ISSN 1213-1792

Šéfredaktor:

Jan Čulík

Redaktor:

Karel Dolejší

Správa:

Michal Panoch, Jan Panoch

Grafický návrh:

Štěpán Kotrba

ISSN 1213-1792
deník o všem, o čem se v České republice příliš nemluví
29. 8. 2006

Neonacista Tobiáš konečně končí u policie, kdy se k němu vyjádří domovská strana - KDU-ČSL?

ANALÝZA

V listopadu 2005 klub Peace for Izrael informoval (po demonstraci neonacistů u německého velvyslanectví na podporu popírače holocaustu Ernsta Zündela) o článku člena KDU-ČSL Milana Tobiáše, který vzápětí zveřejnilo hned několik neonacistických webů. Podařilo se zjistit, že jde strážníka městské policie Milana Tobiáše, který slouží na Praze 10. Na základě upozornění klubu Peace for Izrael vyšel v týdeníku Týden článek pod názvem Nahnědlý lidovec. Nic víc se ale nedělo a Tobiáš klidně v řadách městské policie sloužil dál.

Neschopné "protiextremistické" oddělení státní policie, stejně jako neschopné vedení policie městské či státní zastupitelství neudělaly nic. Nic neudělala ani "křesťanská" strana KDU-ČSL, které byl neonacistický strážník Tobiáš členem. V lidové straně to však není jediný případ spojení s antisemitismem - na začátku 90. let spolupracovala s křestanskou organizací, která byla antisemitsky zaměřena. "Úkolem nás okrskářů je přispívat k ochraně pevných základů, na nichž se život každého občana Prahy 10 vyzdvihne nad horizont běžného rozhledu a poznání" vysvětluje své poslání Milan Tobiáš. Teď se ovšem Tobiáš opět "proslavil". Při nedělní provokaci neonacistů z organizace Národní odpor před izraelským velvyslanectvím byl strážmistr specialista Milan Tobiáš společně se skupinou neonacistů zadržen Policií ČR. Teď už nešlo nic ututlat. Co udělají se svým členem "křesťané", není jasné. Tobiáš pro jistotu kandiduje za monarchistickou Korunu českou do zastupitelstva Prahy 10. Jako člen KDU-ČSL... "Zkoumavý a nepředpojatý pohled do minulosti může jen pomoci k pravdivému poznání a dá-li Bůh, i k slibnější budoucnosti," tvrdí dnes už bývalý městský strážník. A v jiném článku zase praví: "Skutečný vůdce je člověk, který ostatní nemusí převyšovat intelektem, penězi ani společenským postavením, nýbrž energií a svými činy."

Následně vedení městské policie oznámilo jeho propuštění ze služby. Skoro rok trvalo, než se rozkýval úřad pro Prahu 10 a ředitelství Městské policie. Kdyby nebyl Tobiáš před izraelskou ambasádou zadržen, tak bude v klidu u policie sloužit dál.

Neuvěřitelný je i komentář Městské policie, který byl zaslán médiím.

Strážník propuštěn

čtk / Novinky

Řízení o ukončení pracovního poměru zahájilo v pondělí vedení pražské městské policie se strážníkem, který se o víkendu zúčastnil demonstrace pravicových extremistů před pražským velvyslanectvím Izraele.

Jedinou nezodpovězenou otázkou zůstává, kdy bude ze služeb města propuštěn. Před izraelským velvyslanectvím protestovaly proti politice Izraele o víkendu asi tři desítky lidí. Většina z přítomných u sebe měla obušky, nože i další zbraně či předměty s nacistickou tématikou. U třech demonstrantů policisté našli dokonce plynové pistole. Při zásahu policisté zadrželi 26 demonstrantů, mezi kterými byl i strážník. Podle informací zasahujícího policisty jsou všichni členy organizace Národní odpor.

Milan Tobiáš u policie pracuje osm let. "Nepředpokládal bych, že strážník městské policie se zúčastní takové akce nebo je dokonce členem nějaké podobné organizace jako je hnutí Národní odpor," uvedl ředitel pražské městské policie Vladimír Kotrouš. Strážník podle něho pracuje u městské policie osm let a nikdy s ním nebyly problémy. "Ta sympatie k hnutí se mohla vyvinout, a my to tak předpokládáme, v průběhu pracovního poměru, nikoli už před nástupem," dodal ředitel.

Před přijetím k městské policii musejí uchazeči projít mimo jiné fyzickými a psychologickými testy. Podle zákona musejí být bezúhonní a spolehliví, nesmějí mít žádný konflikt se zákonem. Mezi přijímacím řízením ke státní a městské policii podle Kotrouše není rozdíl. "Hlavně psychologické vyšetření by mělo odhalit podobné sklony k agresivitě, které jsou spojeny s takovým hnutím. Na to jsou testy samozřejmě zaměřeny," podotkl ředitel. Potom se už ale neopakují, jsou vstupní.

Ředitel pražské městské policie Vladimír Kotrouš "nepředpokládá", že by jeho podřízený mohl být neonacista. Nikdy s ním přce nebyly problémy... To vypovídá o řízení Městské police víc, než by mělo být jejímu řediteli milé.

ČLÁNEK MILANA TOBIÁŠE NA STRÁNKÁCH NÁRODNÍHO ODPORU:

Čí je nenávist?

Akce minulého týdne zaměřená na ochranu svobody projevu dostala jinou nálepku. Večer před akcí Česká televize informovala, že pořadatelem je Národní odpor a jde o shromáždění neonacistů. Této reklamě přičítám i průběh akce samotné. Přišli levicoví extrémisté a radikálové, židé, rváči ze synagog, pokrytci aj. narušovat řádně svolané shromáždění občanů.

Na místě pak provolávali nenávistná hesla (nacisti do plynu, nic než vši). Policie je nechala na místě vyvěšovat své transparenty a nechala je i z místa, které jim vyčlenila(?), vstupovat mezi lidi manifestující za svobodu slova a narušovat řádně a podle zákona svolané shromáždění. Dále přehlédla případy naplnění skutkové podstaty trestného činu dle §202 - výtržnictví!

Na "neonacistické" akci asi v rámci objektivity dostal možnost vystoupit i z okruhu Vladimíra Hučína známý exhibicionista Jan Šinágl. Vrcholem pomluv byly zprávy České (prožidovské?) televize, které akci vylíčily jako neonacistickou a lživě informovaly o tom, kdo na místě šířil nenávist. Česká televize si přitom neodpustila záběry z koncentračních táborů a podobné excesy. Bohužel obdobně falešně a lživě informovala o shromáždění občanů i jiná média.

Jako s organizátory akce nespjatá osoba chci říci, že akce se držela norem zákona naší země, na místě nebyly prapory či transparenty a ani zde nebylo jinak propagováno, že jde o akci Národního Odporu, nacistickou či neonacistickou. Tento výklad je spekulací některých o akci lživě informujících médií. Mohu říci, že akce byla vysloveně vedena jako manifestace za svobodu slova! Tedy další lží jsou i tvrzení, že šlo o schvalování tzv. holokaustu. Sám jsem na akci byl a jako řádný loajální občan, oddaný své demokraticky spravované vlasti, nedokáži být lhostejný k tak křiklavému porušování demokratických práv a svobod. Zcela protidemokraticky byla pošlapávána občanská práva účastníků, zatímco druhé straně byla tolerována všechna vybočení.

Chci říci, že mnohokrát vyšetřovaní Jelínkové a s nimi i Wienerové, Uhlové, Pavlátové ard. zneužívají obušku holokaustu proti jiným, kdo si s nimi dovolí nesouhlasit.

Se špetkou naděje v spravedlnost naší dosud ČESKÉ země podávám trestní oznámení pro možné naplnění skutkové podstaty trestného činu §199 šíření poplašné zprávy (zprávy ČT z dne 27.10 2005), §206 pomluvy, §198 b) hanobení skupiny obyvatel pro jejich přesvědčení (právo na svobodu projevu).

Tento článek nejspíše není pro ředitele Městské policie problémem. Mezi přijímacím řízením ke státní a městské policii podle Kotrouše není rozdíl. Britské listy upozorňovaly několikrát ministry vnitra na to, že jejich podřízení na různých úrovních jsou sympatizanti neonacistů. Na tiskové konferenci to například dvakrát sdělily Stanislavu Grossovi - v souvislosti s jeho obhajobou "povoleného" pochodu neonacistů Prahou a později, v souvislosti s policejní brutalitou proti účastníkům CzechTeku...

Česká policie se nemění - je to tlupa sympatizantů s neonacisty ZDE

Političtí provokatéři v policejní uniformě ZDE
Smradlavá policejní ryba ZDE
Policie slouží neonacistům jako ochranka ZDE
Neveřejný tajný? ZDE
Inspekci ministerstva vnitra: Proč policie přihlíží kriminálním aktivitám neonacistů? ZDE

Co říká zpráva Ministerstva vnitra o extremismu a co už neříkají média ANALÝZA

Interní šetření samotného ministerstva mezi policisty odhalilo, že až třetina policistů ve službě sympatizuje s autoritativním řízením státu, upírající práva podezřelým či vyšetyřovaným, upírající práva sociálně nepřizpůsobivým a dalším skupinám osob. Sympatií k vládě "tvrdé ruky" to začíná, hajlováním to končí. Prozatím. V některých přípoadech policisté školí mladé neonacisty v používání bojových chvatů a hmatů, případně i v zacházení se zbraní či chování při výsleších. Policejní funkcionáři jsou vůči projevům neonacismu mezi policisty nečinní. Stejně, jako lidovci. I ti byli nečinní ve chvíli, když ignorovali varování v článku Karla Vrány.

Nahnědlý lidovec

Karel Vrána

Týden 21. 11. 2005

Česká televize je prožidovská. Takové výroky lze najít v článku, který napsal člen KDU-ČSL v Praze 10 Milan Tobiáš. Stať "šťouralisty", jak si Tobiáš říká, pobouřila židovskou obec. Přišli levicoví extremisté a radikálové, židé, rváči ze synagog, pokrytci aj. narušovat řádně svolané shromáždění občanů... Vrcholem byly zprávy České (prožidovské?) televize, které akci vylíčily jako neonacistickou... Chci říci, že mnohokrát vyšetřovaní Jelínkové a s nimi Weinerové, Uhlové, Pavlátové atd. zneužívají obušku holocaustu proti jiným, kdo si s nimi nedovolí souhlasit... Uvedené věty nenapsal pohlavár skinheadské bojůvky. Jde o tvrzení Milana Tobiáše, který se podepisuje jako "veřejně činný aktivista, bojovník za lidská práva a člen KDU-ČSL". Text se týká nedávné pražské demonstrace za vězněného německého popírače holocaustu Ernsta Zündela. Zveřejněn byl 2. listopadu letošního roku na radikálně pravicovém serveru Altermedia a na stránkách neonacistického Národního odporu.

Orlice a lev

Článek lidovce Tobiáše se donesl až do židovské obce. Její bývalý předseda Tomáš Jelínek se obrátil na mluvčího KDU-ČSL Ondřeje Jákoba s dotazem, zda je Tobiáš skutečně členem strany a jestli nejde o nějaký podvrh.

"Odpověděl, že vše prověří. Po čtrnácti dnech mi sdělil, že strana zatím tento problém neřešila, protože se připravovala na sjezd. Celé to vyšlo nějak do ztracena," uvedl Jelínek. "Věc samozřejmě prověříme. Pokud se prokáže, že pan Tobiáš hlásá antisemitské názory, bude to vážný důvod uvažovat o jeho dalším setrvání v KDU-ČSL," řekl Jákob.

Tobiáš tvrdí, že se ničeho nedopustil, že pouze píše otevřeně a snaží se nazývat věci pravým jménem. "Pokud se židé perou v synagogách (rvačka se odehrála v rámci sporu o vedení obce, pozn. red.) a nadávají si do nacistických sviní, tak nevím, co je špatného na tom, napíši- li rváči ze synagog," napsal v e-mailu poté, co TÝDNU odmítl osobní schůzku.

Pozoruhodné výroky na adresu Židů ovšem pronesl už dříve. V úvaze "Jan Cimbura lepší než Jakub Cirkl" srovnává antisemitský protektorátní film s komunistickou agitkou Synové a dcery Jakuba Skláře. Cimburu označuje za lepší dílo, protože - jak píše - "je vyjádřením českého tradicionalismu, vztahu k domovu a k zemi, ale i k židovským šejdířům". Lidovec má také vlastní internetové stránky, na nichž v sekci zábava "visí" texty neonacistických kapel. "Tak s orlem svůj osud spojil lev / I za vás tekla nejlepší krev / Svůj postoj jasně vyjádřit a vytrvat / Až do konce statečně bojovat / Náš národ vstoupil do nové doby / Po boku vítěze si vydobýt výhody..." zní jeden z textů.

Seznamy míšenců

Tobiáš nemusí být v lidové straně naprostou výjimkou, některá jeho vyjádření mohou vyjadřovat smýšlení malé časti ultrakonzervativních členů KDU- ČSL. Podle politologa Miroslava Mareše, dlouhodobě se zabývajícího extremismem, spolupracovala s lidovou stranou počátkem 90. let část antisemitsky zaměřených křesťanů hlavně z Brněnska. Někteří se dokonce stali členy: šlo hlavně o Klub Františka Ferdinanda d''Este a týdeník Politika vedený Josefem Tomášem. Časopis zveřejnil například Seznamy Židů a židovských míšenců v současné kultuře ČR. Podle zprávy vydané loni Fórem proti antisemitismu se antisemitismus části ortodoxních katolíků neomezuje pouze na Brno. Loni proběhla v pražských Emauzích přednáška vydavatele americké revue Culture Wars Michaela Jonese, který o Židech hovořil jako o synech Satana a synagogy označil za revoluční buňky. Akci pořádali lidé spojení s internetovým projektem Katolikrevue.

Grulich a Jumr

S antisemitskými projevy se potýkaly i další české politické strany. Na stranickém mítinku v Podsedicích na Litoměřicku v srpnu 1995 nafackoval poslanec ČSSD Jozef Wagner stranickému kolegovi Václavu Grulichovi. Důvod? Údajně ho nazval " židovskou sviní". Někdejší komunistický diplomat, člen KSČM Václav Jumr, loni v dubnu v Haló novinách zveřejnil článek, v němž píše, že Židé k ospravedlnění státního terorismu proti Palestincům zneužívají osudy evropských Židů v době druhé světové války. Mocným nástrojem " Židovstva" jsou podle Jumra mediální spojenci rozesetí po celém světě.

Milan Tobiáš je velmi pilným člověkem a už delší dobu provozuje vlastní web, na kterém produkuje velmi zajímavé perly. Adresa na web je zde: www.mtobias.czechian.net/ [server je v současné době nepřístupný -- pozn. red. BL]

UKÁZKA TVORBY MILANA TOBIÁŠE:

Mám lidi rád...

neděli jsem navštívil za den dva různé chrámy. První byl docela normální kostel. Až na pár drobných výjimek. Místo kříže jej zdobí runa života. Uvnitř jsou lavice jako jinde a to je asi tak vše. Kazatelna tam není a oltář také ne. Za to je tam velký kříž s Ježíšem Kristem. Kristus na něm má pravou ruku volnou a asi s ní jako žehná návštěvníkům kostela. Na závěr se tam lidé loučí pozdravem pokoje a to tak, že si podávají pravice a říkají si: dej mi pokoj! Potom si vezmou svá zavazadla, to proto, aby jim je mezitím někdo neukradl a jdou i s nimi k svatému příjmání.

Odpoledne jsem navštívil pohanský chrám zasvěcený Mamonu. Lidé tam chodí za pomíjivé požitky a pro svůj život nepotřebné věci obětovat peníze. Strkají do sebe košíky. Předbíhají se a vůbec se tam připravují na vnější svět, kde o to více bude jeden každý prosazovat sám sebe na úkor jiného. Připadám si díky těmto zážitkům jako Adolf Hitler. Všude kolem je chaos a v ulicích řádí rusky mluvící a já uzavřen mezi čtyřmi stěnami svého bunkru sním o vítězství a lepším světě.

UKÁZKA TEXTŮ NEONACISTICKÝCH SKUPIN,KTERÁ MÁ TOBIÁŠ NA SVÉM WEBU:

Zánik Izraele?

Zánik Izraele, zánik Izraele
V plamenech, dýmu se boří stěny synagog
Zánik Izraele, zánik Izraele
v plamenech, dýmu se boří stěny synagog
léto měsíců poslední teď prožíváš
už nespasí tě šalamounův klíč,
kouzla kabaly, zpěvy rabínů, chóry synagog,
a tak naposledy pozvedni svou Davidovu hvězdu
než nahradí ji svastikový kříž

Zánik Izraele, zánik Izraele
v plamenech, dýmu se boří stěny synagog
zánik Izraele, zánik Izraele
v plamenech, dýmu se boří stěny synagog
tvý spasený svědomí je Kristus na kříži
tvý spasený svědomí je Kristus na kříži
tvý spasený svědomí je Kristus na kříži
a tak naposledy pozvedni svou Davidovu hvězdu
než nahradí ji svastikový kříž
Z plamenů pekla slyším tvé poslední šalom
Z plamenů pekla slyším tvé poslední šalom
Z plynových komor slyším tvé poslední šalom
Z plamenů pekla slyším tvé poslední
Pokoj tobě

Další články Milana Tobiáše

Virtually, Altermedia: Zachovovej nám Hospodine císaře a naši vlast ZDEZDEZDE

Pohled na sněm Koruny České : Mnoho povolaných, málo vyvolených ZDE
Pýcha předchází pád ZDE
Národní myšlenka: Navzdor rudý mor ZDE
www stránky Milana Tobiáše ZDE
                 
Obsah vydání       29. 8. 2006
29. 8. 2006 Lidé, kteří mají takové štěstí jako my, nepotřebují odvahu
29. 8. 2006 Odarčenková znovu zakazuje Štěpán  Kotrba
29. 8. 2006 Jimmy Carter: Tony Blair je povolný a podlézavý
29. 8. 2006 Amerika zavádí všude biometrické průkazy
29. 8. 2006 Neonacista Tobiáš konečně končí u policie, kdy se k němu vyjádří domovská strana - KDU-ČSL? Štěpán  Kotrba, Jiří  Asher
29. 8. 2006 Katrina po roce -- využitá příležitost Helena  Franke
28. 8. 2006 V Americe rostou zisky podniků, ale platy zaměstnanců se nezvyšují
29. 8. 2006 19. XII. Petr  Borkovec
29. 8. 2006 Jaké bylo pozadí útoku na Kateřinu Jacques? Štěpán  Kotrba
2. 5. 2006 Strana zelených nehovoří ve svém tiskovém prohlášení pravdu
29. 8. 2006 Michael  Marčák
28. 8. 2006 Mastery nového seriálu televize BBC ukradeny v Budapešti
28. 8. 2006 KDU-ČSL nemůže porušit své předvolební sliby Boris  Cvek
29. 8. 2006 Máme v české politické oboře do předčasných voleb odtroubeno? Miloš  Dokulil
29. 8. 2006 Hegemonie nebo přežití podle Noama Chomského Jitka  Baumanová
29. 8. 2006 Hromadné vraždění v Kongu, které nikomu nevadí Daniel  Veselý
28. 8. 2006 Protiraketová obrana USA: XBR a SBX radary Stanislav  Kaucký
29. 8. 2006 Když chceš něco vědět, tak se neptej Aleš  Merenus
28. 8. 2006 Antikomunismus jako (jediný) program Stanislav  Křeček
28. 8. 2006 Nechci komunismus Britských listů!
28. 8. 2006 Keith Richards z Rolling Stones vyšetřován, že si zapálil na jevišti
28. 8. 2006 Ratzinger chce přijmout "teorii inteligentního designu"
28. 8. 2006 Ministerstvo průmyslu a obchodu poskytuje zahraničním investorům miliardové investiční pobídky, aniž se zabývá hodnocením jejich ekonomické návratnosti
28. 8. 2006 Ideologická neústupnost za každou cenu? Jan  Čulík
28. 8. 2006 Google o vás ví všechno
28. 8. 2006 Telefon do nebe Stanislav  Heczko
28. 8. 2006 Pragmatismus Miroslava Kalouska Luboš  Zálom
27. 8. 2006 Vynalezla irská technologická firma energetické perpetuum mobile?
28. 8. 2006 Půl století od zákazu Komunistické strany Německa Richard  Seemann
28. 8. 2006 Zprovozněn tajný systém automatické kontroly státních poznávacích značek na silnicích
28. 8. 2006 Jiný svět je možný Jan  Čulík
28. 8. 2006 Czechtek British style?
2. 8. 2006 Cizí protiraketová základna v Česku? Stanislav  Kaucký
28. 8. 2006 V britském zdravotnictví umírají v důsledku chyb lékařů ročně tisíce osob
28. 8. 2006 Lži PR a zuřícího Štěpánka Štěpán  Kotrba
28. 8. 2006 Kámen není v Zimbabwe tradiční materiál Bohumil  Kartous
6. 8. 2006 Hospodaření OSBL za červenec 2006
22. 11. 2003 Adresy redakce

Neonacismus a extremistická hnutí v současné Evropě RSS 2.0      Historie >
29. 8. 2006 Neonacista Tobiáš konečně končí u policie, kdy se k němu vyjádří domovská strana - KDU-ČSL? Jiří  Asher, Štěpán Kotrba
28. 8. 2006 Pane prezidente, umožněte jim to! Ondřej  Slačálek
15. 6. 2006 Jako neofašisté, ani vaše komunistická strana není demokratická Miroslav  Šuta
11. 5. 2006 Budyšín poprvé tváří v tvář neonacistům Radek  Mikula
10. 5. 2006 Estonští představitelé oslavují příslušníky Waffen SS Stanislav  Kliment
9. 5. 2006 Juščenko chce uznat banderovce za účastníky Velké vlastenecké války Stanislav  Kliment
9. 5. 2006 Ukrajina: Nejen staří banderovci, ale i současný antisemitismus Karel  Dolejší
2. 5. 2006 Nebuďme lhostejní, zastavme neonacisty!   
1. 5. 2006 Česká policie se nemění - je to tlupa sympatizantů s neonacisty Michal "Wolf" Vlk
11. 4. 2006 Kdy konečně budou zvýšeny penze nacistům, kteří bojovali u Stalingradu?   
10. 4. 2006 Nebuďme lhostejní, zastavme neonacistickou demonstraci!   
8. 4. 2006 Budyšín zůstal pestrý Štěpán  Kotrba
7. 4. 2006 V Budyšíně bude zítra demonstrace proti pochodu neonacistů městem   
21. 3. 2006 Popírání a zamlčování Lubomír  Molnár

Milan Tobiáš a extremismus v řadách ozbrojených sborů RSS 2.0      Historie >
29. 8. 2006 Neonacista Tobiáš konečně končí u policie, kdy se k němu vyjádří domovská strana - KDU-ČSL? Jiří  Asher, Štěpán Kotrba
12. 1. 2003 Pochodňový pochod neonacistů a paradigma doby Štěpán  Kotrba
26. 2. 2002 Demonstrace Pravé alternativy: Je to ta pravá alternativa pro českou politiku? Štěpán  Kotrba