24. 1. 2006
RSS backend
PDA verze
Čtěte Britské listy speciálně upravené pro vaše mobilní telefony a PDA
Reklama
Reklama
Celé vydání
Archiv vydání
Původní archiv

Autoři

Vzkaz redakci

OSBL
Tiráž

Britské listy

http://www.blisty.cz/
ISSN 1213-1792

Šéfredaktor:

Jan Čulík

Redaktor:

Karel Dolejší

Správa:

Michal Panoch, Jan Panoch

Grafický návrh:

Štěpán Kotrba

ISSN 1213-1792
deník o všem, o čem se v České republice příliš nemluví
24. 1. 2006

"Neartikulovaní cikánští štváči"

Přepsal jsem dva příspěvky, které se vysílají na rádiu Národní strany. První je přepis proslovu, který Edelmanová údajně pronesla v sobotu v Letech, druhý je krátký medailonek paní předsedkyně národních sil.

Myslím si, že tahle nazi propaganda by se měla všemi silami šířit dál. Ignorovat nácky se nevyplácí. My vyklidíme pole a oni zatím budou pilně dělat svoji práci. Velice výhodná a pohodlná pozice pro ně. Projev paní Edelmanové je navíc tak blbý a nechutný, že si jen těžko dokážu představit člověka, který tomuhle podlehne. Navíc může posloužit i jako dodatečný argument proti skandálnímu postupu policie v sobotu v Letech i jako obhajoba lidského a samozřejmého konání Marcuse Papeho.

Naladil jsem "Rádio Vlast".

Málokde je tak veselo jako na tomhle rádiu. Vychutnáte si pár krásných pochodových písní od neskina Landy. Prokládají je Krylem, Saharou Hedlem a Šlapeto. Ale to neni všechno. Dřív nebo pozdějš přijde "zlomové prohlášení".

Prohlášení nejistě předčítá dívčí hlas, na pozadí velebně plyne "Vltava z Mé Vlasti". Ano, projev je skutečně zlomový, zalomil sem se při tom humoristickém vystoupení v půli. Doteď mám trochu křeče. Díky za nevšední zážitek. Tady je malá ukázka:

Vážení přátelé, Češi

v době, kdy bývalý unionistický ministr čelí policejnímu vyšetřování a druhý podporuje pedofily, kdy socialističtí ministři kradou jak straky, vracejí do vysoké politiky komunistickou stvůru a ožebračují národ rozhazováním předvolebních milionů, v době kdy větší váhu mají neartikulované projevy cikánských štváčů než slova historiků z Akademie věd, se nelze divit tomu, že se v Čechách kradou pomníky obětem nacistické zvůle a probíhá hon na čarodějnice stejný jako předváděla ještě nedávno bolševická hydra.

Jaký je rozdíl mezi tenkráte a dnes? Žádný. Státu stejně vládne rudá totalita. Kdybych se zeptala, kdo mohl poškodit památník, musela bych si odpovědět, že to byl akt neonacistů proti českým vlastencům, neb každý kdo zvedne hlas proti památce nacistického teroru je neonacistou. Pane hejtmane, pane starosto, pane řidiči narychlo sehnané tatry, či knížecí pane na Orlíku, vy nemáte jediný důvod nás špinit, jediné právo na nás útočit. Jsme to my, kdo má pravdu, kdo hájí právo a paměť národa, jsme to my kdo teď má kladivo na neonacisty. A tím je vámi ukradený a znesvěcený památník.

Mohla bych teď dlouze mluvit o zákonných normách, které byly výše uvedenými popírači českých obětí neonacismu porušeny (no, fakt, řekla neonacismu), ale to bychom odsud neodjeli do tmy. Přenechám tedy detailní popisy právníkům a těším se, že soudy ukáží, kdo je kdo.

Jen se pozastavím nad tragickou situací, kdy policie ČR perzekvovala našeho místního příznivce, který včera pouze ometal sníh z památníku, v domnění, že ho chce poškodit, ale nechala, a co více, asistovala po chvíli nato krádeži pomníku, na který se podle správního řádu vztahuje ochrana. To je Česká republika.

Ráda bych se ale v mém krátkém vstupu věnovala budoucnosti. A to nejen budoucnosti naší svobody občanské a národní, které jsou případným pokračováním totalitní vlády socialistů s komunisty ohroženy do té míry, že by nastal čas nových občanských nepokojů a sociálních dopadů které by mohly vést až k občanské válce, ale také bych se ráda věnovala budoucnosti nejslavnějšího kamene novodobé české historie.

Cikánští lobbisté jsou totiž jediní, spolu s několika málo pseudohumanisty, obraceči historie a pár členy vlády socialistické internacionály, kdo usiluje o jeho vyvlastnění na úkor například dětí v Motolské nemocnici, kterým na oddělení padají stropy na hlavu.

V České republice je tisíce důležitějších míst, kde oněch osm set milionů bude chybět. A to byla celá podstata "projektu Lety". Vzbudit veřejnost a otevřít jí oči ve věci zlého nápadu. Diskuse o tom, že v Letech nebyl koncentrační tábor, je diskuzí médií a nás nezajímá. Nepotřebují li Lety náš památník, nepotřebují přeci žádný!

Tak a to je všechno. Tady artikulovaný projev o tom, jaký je rozdíl "mezi tenkráte a dnes" končí. Nebo vlastně ne, neb hned po projevu přišel "rozhovor". "Redaktor" rádia Vlast hovoří aktuálně s paní předsedkyní. Předsedkyně vypráví veselým hláskem o té taškařici v sobotu v Letech. Vypráví i o "usnesení zemské rady ", že tedy "nejslavnější kámen novodobé české historie" darují panu Růžičkovi. I redaktor se dobře baví. "To je ovšem pikantní závěr pietního aktu. No uvidíme, jak si cikán Růžička poradí s darovací daní, ho ho ho."

P. S.: Kdybyste náhodou měli z projevu - tak jako já - pocit, že vlastenka Edelmanová by se především měla snažit aspoň dodatečně a tak nějak nad rámec dlouholetého studia zvládnout rodný jazyk, nebo že už zbývá jen k pozdravu prudce vztyčit paži a srazit podpatky, tak z tohoto omylu vás rádio Vlast brzo vyvede. Pod titulkem "Kdo je Petra Edelmanová" uvádí krátký medailonek". Pěkně v něm o ní hovoří kamarádky z ekonomky i pořadatelé euroskeptického kongresu. Největší bombu ovšem svrhl docent Jiří Schwarz, děkan národohospodářské fakulty VŠE a šéf Liberálního Institutu. Do knížky o Petře podle rádia Vlast přispěl takto:

Paní magistra Petra Edelmanová jako absolventka oboru ekonomických věd UK zná ekonomické základy složitých společenských procesů. Svou úspěšnou kariérou u jedné z nejrespektovanějších evropských ekonomických institucí prokazuje schopnost uspět ve velmi náročném konkurenčním prostředí na trhu pracovních příležitostí. Z jejích článků, projevů a polemických statí je zřejmé, že si uvědomuje rizika politicky motivovaných, nepřirozených a uměle urychlovaných evropských integračních procesů. Svými životními postoji reprezentuje tradiční konzervativní hodnoty a svým angažovaným přístupem je vzorem chování tolerantního člověka své generace.

Nakonec jsem si ten zábavný pořad poslechl ještě jednou a vyrobil z něj empétrojky. Tady jsou:

Edelmanová v Letech 0.8 MB MP3

Kdo je Petra Edelmanová - medailonek z rádia Vlast 0.8 MB MP3

Teď zase chvilku vážně. Vlastenecké rádio tvrdí, že přesně to co jste si právě přečetli, přednášela Edelmanová v Letech. Marcus Pape ten její proslov asi neunesl a začal hlasitě řvát. To já bych řval taky. Nejpozději u "neartikulovaných cikánských štváčů".

Takže by mě nejspíš asi taky začali pošťuchovat vlastenci s páskama na rukávech. A asi bych se taky dostal na policejní služebnu k podání vysvětlení. Pro jistotu tedy vysvětlím, proč bych řval hned, předem a dobrovolně. Je to jednoduché. Kdybych neřval, musel bych se sám za sebe hluboce stydět.

                 
Obsah vydání       24. 1. 2006
24. 1. 2006 Evropské vlády "věděly o letech CIA"
24. 1. 2006 Pro líné novináře je daleko lehčí psát o sexu než odhalovat skutečně vážné skandály
24. 1. 2006 Blair se vyhnul otázkám o britské špionáži v Moskvě
24. 1. 2006 Nemluvte s nimi, nepouštějte je do dveří, pokládejte telefon! Štefan  Švec
24. 1. 2006 * * * Martin  Švanda
24. 1. 2006 Wikipedia.de byla soudně zlikvidována Hynek  Hanke
24. 1. 2006 USA: Pokuta 28 milionů dolarů za falšování dokumentů o děravém atomovém reaktoru Miroslav  Šuta
24. 1. 2006 Nohavica na webu
24. 1. 2006 Intellectual populism in Czech politics Jan  Čulík
24. 1. 2006 Seriál a seriály Alex  Koenigsmark
24. 1. 2006 Šamanismus v království mlhoviny Václav  Dušek
24. 1. 2006 Tříšť nabiflovaných faktů není moudrost Jan  Čulík
24. 1. 2006 Dvě údobí českého školství -- účtování František  Augusta
24. 1. 2006 Zlaté pravidlo a křesťanská morálka Karel  Sýkora
23. 1. 2006 Ještě k trestnému činu pomluvy Stanislav  Penc
24. 1. 2006 Novináři nemají automatické právo být v premiérově koloně Štěpán  Kotrba
24. 1. 2006 Rukola není obyčejná tráva Filip  Sklenář
24. 1. 2006 Co dnes činí lidi lhostejnými k osudu druhých Jan  Bím
24. 1. 2006 "Neartikulovaní cikánští štváči" Jiří  Staněk
24. 1. 2006 Tvrdošíjně přetrvávající indoktrinace František  Schilla
24. 1. 2006 Rakousko zakázalo řepku společnosti Monsanto Miroslav  Šuta
24. 1. 2006 Proč Tchaj-wan není Japonsko Petr  Fiala
6. 1. 2006 Mlčení ministrů Jan  Čulík
24. 1. 2006 Kolik dnes stojí ty léky
23. 1. 2006 Rath slibuje opak toho, co dělá jeho úřad Bohumil  Kartous
23. 1. 2006 Automobilka Ford propustí v Americe 30 000 zaměstnanců
23. 1. 2006 Teroristé na stránkách Mediáře a Českých médií Fabiano  Golgo
23. 1. 2006 Nedělní debaty na Primě a Nově jsou politicky zaujaté Kamil  Abbid
23. 1. 2006 Dokažte svá tvrzení, pane Abbide Martin  Veselovský
23. 1. 2006 Sedmička v neděli 22. ledna
23. 1. 2006 Všechno, co vám zatajují o ropné krizi
23. 1. 2006 Čierne humory Irena  Zítková
23. 1. 2006 Britští liberální demokraté teď zase zápolí se sexuálním skandálem
23. 1. 2006 Lenin: Ikona alebo karikatúra? Peter  Greguš
20. 1. 2006 Bílý dům Googlu: předejte informace o tom, co kdo vyhledává
2. 1. 2006 Hospodaření OSBL za prosinec 2005
22. 11. 2003 Adresy redakce