15. 6. 2005
RSS backend
PDA verze
Čtěte Britské listy speciálně upravené pro vaše mobilní telefony a PDA
Reklama
Reklama
Celé vydání
Archiv vydání
Původní archiv

Autoři

Vzkaz redakci

OSBL
Tiráž

Britské listy

http://www.blisty.cz/
ISSN 1213-1792

Šéfredaktor:

Jan Čulík

Redaktor:

Karel Dolejší

Správa:

Michal Panoch, Jan Panoch

Grafický návrh:

Štěpán Kotrba

ISSN 1213-1792
deník o všem, o čem se v České republice příliš nemluví
15. 6. 2005

Proč skutečnosti utajovat?

Reakce na článek Štěpána Kotrby "Kosinová si koleduje o trestní stíhání"

"V policejních kruzích jste znám jako člověk, který při řešení dopravních přestupků nemá daleko k aroganci a nevybíravým způsobům. Vaše přestupky v dopravě nechci popisovat detailně. O nich víte nejlépe vy sám. Snad jen malé upozornění: obec projíždíme maximálně padesátkou!!

kpt. Mgr. Blanka Kosinová, tisková mluvčí Policejního prezidia ČR " Tolik citace z článku pana Kotrby.

Samozřejmě chápu, pane Kotrbo, že Vás velmi rozčílily dvě věci, jednak si policejní úřednice dovolila použít toho, co ví, a mělo by to zůstat mezi policií a jednotlivcem a jednak si to dovolila proti NOVINÁŘI. A to je pro jeho kolegu skoro k neuvěření. Dovolovat si k ostatním mohou přece pouze novináři.

Dokonce často se moc nemusí ani kamarádit s pravdou (to ta horší sorta), ale bránit se, to si každý musí rozmyslet, to se dopustí hříchu, za který je třeba trpět. Drzost by to podle mého zcela jistě byla, kdyby to, co řekla ona policistka, nebyla pravda, pane Kotrbo. A nebyla by to samozřejmě pouze drzost, byla by to pomluva atd..A standardní chování to dojista také není. Asi by měla mít pevnější nervy, ta policistka. Ale já se jí zase tak moc nedivím. On by si každý měl nejdříve zamést také před svým prahem.

V této zemi je standardní, že nás denně na ulici ohrožují lidé, kteří si myslí, že dodržovat dopravní předpisy musí jen srabi. Oni, vyvolení nemusí. Protože mají peníze, známé, vliv, a nebo jim prostě chybí dobré vychování. A nejsou to samozřejmě jen novináři. Těch exotů, kteří si musí léčit své komplexy je u nás tolik, že už je to opravdu životu nebezpečné. A pana Železného rozhodně nezdobí, jestliže patří mezi ty, kteří opakovaně předpisy porušují a dokonce se při řešení přestupků nechovají příliš košer. Tedy pokud je to pravda. Protože jestliže chci mít vysoké nároky na druhé, měl bych začít především u sebe.

Standardní už bohužel v této zemi je, že v novinách vychází články například o tom jak ten či ten podnikatel živí ze svých daní úředníky např. finančního úřadu a oni by po něm, div se světe, chtěli to, či ono..., což ho ovšem velmi rozčiluje. Když se však tihle kritizovaní úředníci podívají do databáze, zjistí, že by jaksi zemřeli hlady, protože ten rozhořčený pan podnikatel, za tu dobu co podniká, nezaplatil ani korunu daně z příjmu. Ale ejhle, nemohou zveřejnit jak dobře by se měli, kdyby žili z toho, co pan podnikatel veřejně káže. Nemohou, protože jsou vázáni mlčenlivostí. Prostě si to i od něho musí nechat líbit.

Ono by nám všem prospělo, kdy se některé údaje mohly stát údaji veřejnými. Naši spoluobčané by se asi divili, kdyby se mohli dovědět jako věc veřejnou, jak kdo dodržuje platební morálku, jestli všichni platíme včas a přesně daně a poplatky, jestli a kdo nedodržuje dopravní předpisy atd.

Možná by pak zase začalo patřit ke slušným mravům chovat se slušně a ohleduplně ke svým spoluobčanům a to i na silnicích.

A začít můžeme každý u sebe, i pan Železný. Už i proto, že si myslím, že je to chytrý člověk, i novinář. Bylo by to asi užitečnější, než lítat po soudech a podávat žaloby.Co říkáte pane Kotrbo?

Mimochodem, nelíbilo se mi jak se pan Miloš Zeman vyjadřoval o novinářích, protože se tak o nich vyjadřoval poušálně o všech, a nedivila jsem se, že se ti slušní urazili. Nevím proč by se mi mělo líbit, když údajně někdo prohlašuje, že "policie je banda grázlů". Protože to má stejnou vypovídací hodnotu jako výroky o všech novinářích. Hodně emocí a málo pravdy. A to k ničemu dobrému nevede.

                 
Obsah vydání       15. 6. 2005
15. 6. 2005 Microsoft pomáhá čínským úřadům cenzurovat internet
15. 6. 2005 Budoucnost Čechů ve třetím tisíciletí Milan  Černý
15. 6. 2005 Západ má v Africe střet zájmů
15. 6. 2005 Orwellovská vize Jan  Čulík
15. 6. 2005 Čím ochočit kamiony Jiří  Kofránek
15. 6. 2005 Ratifikace, kampaň a volby Oskar  Krejčí
15. 6. 2005 Kouření a obezita způsobují předčasné stárnutí
15. 6. 2005 Konzumace masa způsobuje rakovinu
15. 6. 2005 Michael  Marčák
15. 6. 2005 Proč skutečnosti utajovat? Dagmar  Seibertová
15. 6. 2005 Máme právo na zdravé životní prostředí? Pavel  Juránek
15. 6. 2005 Pravda a láska zvítězí nad lží a nenávistí Josef  Vít
14. 6. 2005 Milující péče otcovského vůdce - uprostřed harému
14. 6. 2005 Britské listy: Průběžný stav financí
14. 6. 2005 Tri bájky Ivan  Žucha
14. 6. 2005 Obraz Alex  Koenigsmark
14. 6. 2005 Slovensko: Minimálny štát a dôchodková "reforma" Ivan  Lesay, Miroslav  Spišák
22. 11. 2003 Adresy redakce
8. 6. 2005 Hospodaření OSBL za květen 2005