Američané se obávají, že Putin chce rozdělit Ukrajinu

2. 2. 2015

čas čtení 3 minuty

Rozhodnutí USA zveřejnit, že plánují poslat zbraně Kyjevu, je zřejmě Obamův způsob jak varovat Putina, aby přestal, domnívá se deník Guardian.

Zveřejnění informace, že se Spojené státy chystají začít dodávat Ukrajině pro boj s Ruskem podporovanými separatisty zbraně odráží zvýšené americké znepokojení, že má Moskva v úmyslu vytvořit rozšířený, ekonomicky funkční enklávu na východní Ukrajině, která by se časem prohlásila za nezávislý stát.

Ukrajinští separatisté provedou všeobecnou mobilizaci

2. 2. 2015

čas čtení < 1 minuta

Za deset dní má v "Doněcké lidové republice" proběhnout všeobecná mobilizace, při níž chtějí úřady povolat do zbraně 100 000 lidí, oznámil dnes šéf samozvané republiky Alexandr Zacharčenko.

V sobotu v Minsku proběhly mezinárodní rozhovory, ale nevedly k dohodě ani podpisu závěrečného dokumentu. Později se Kyjev a samozvané republiky navzájem obvinili z eskalace konfliktu.

Zdroj v ruštině: ZDE

Devalvace, tedy když chudí pomáhají bohatým…

2. 2. 2015 / Tomáš Vohryzka

čas čtení 8 minut

Když jsem se před rokem v Lidovkách tázal guvernéra ČNB, co dobrého přinese znehodnocení koruny ekonomicky průměrným členům společnosti, třeba gymnasiálnímu profesorovi češtiny na penzi, odpověděl pan Singer, že se dočkají i tyto skupiny. Po více než roce je však bilance této „pomoci“ tristní.

Jedno z ruských letadel u britského vzdušného prostoru mělo na palubě neaktivovanou jadernou raketu

2. 2. 2015

čas čtení 2 minuty

Jeden ze dvou ruských bombardérů, které se minulý týden přiblížily těsně k britskému vzdušnému prostoru v kanálu La Manche, mělo na palubě jadernou střelu, která dokáže ničit britské jaderné ponorky s raketami Trident. Britské ministerstvo obrany sdělilo o víkendu novinářům, že šlo o raketu s jadernou hlavicí, která dokáže vyhledávat a ničit ponorky typu Vanguard. O této skutečnosti byli informováni jak britský premiér, tak britský ministr obrany. Informace o tom zjistila norská poslechová služba, která odposlechla rozhovor pilotů kteří to potvrdili. Norsko informace poskytlo britskému ministerstvu obrany.

Jaderná raketa nebyla aktivována a posádka měla právo ji aktivovat pouze na případný přímý příkaz od prezidenta Putina.

Zkušenost z ČR

1. 2. 2015

čas čtení < 1 minuta

Před asi měsícem jsem zde hledal práci pro kamaráda z Ukrajiny, napsal na Facebooku Filip Remunda. Díky všem za nabídnutou i realizovanou pomoc. Ivan nakonec stálejší práci sehnal, u dobrého člověka, myl ručně auta na benzínce. Venku. Na mraze. Ten hodný pán mu nakonec zaplatil 4.500 korun za 19 dní práce á 11 hodin. ‪#‎svoloč‬ Ivan nechce, abych mu šel pomoct vyjednat lepší gáži, bojí se, že by hodný pán mohl poslat zlé pány na jeho mámu. Ivan to u nás balí a vrací se do válkou zmítané Ukrajiny. Bude vzpomínat na hodnoty západní civilizace...

Jak TGM mluvil anglicky

7. 3. 2020

čas čtení < 1 minuta



Na těchto unikátních, nesestříhaných zvukových záběrech, které natočily dne 12. listopadu 1929 v Lánech pro své zpravodajství americké Fox Movietone News, mluví Tomáš Garrigue Masaryk plynnou angličtinou (jeho manželka byla Američanka) s poněkud germánským přízvukem a předpovídá vznik televize, která "způsobí, že všichni se budou chovat eticky, protože bude nad nimi trvalý dohled médií". Americkému národu v závěru materiálu děkuje Alice Masaryková.

Pozn. red. (Původně vydáno 2.2. 2015.)  3.2. 2015 tuto informaci po nás zveřejnil i server IDnes, ZDE, bez udání zdroje.

Britské listy se bez finančních příspěvků neobejdou

19. 11. 2014 / Bohumil Kartous

čas čtení 1 minuta

Vážení čtenáři, krátce k nově nastaveným formátům reklamy a k souvislostem, které z toho vyvstávají jak pro BL, tak pro vás. BL nejsou komerční projekt, ale peníze potřebují. Proto se v současnosti bez reklamy neobejdou. V rámci nového designu jsme se snažili najít kompromis mezi její „otravností“ a užitečným přínosem.

Odmítli jsme formáty zcela běžné na většině českých mediálních portálů, drželi jsme se formátů běžných na britských a amerických médiích. I tak se určitě najdou lidé, které to bude obtěžovat. Pochopte prosím, že bez reklamy to nejde.

Je reálné, že Rusko válčí proti Evropě a chce ji ovládnout?

2. 2. 2015 / Daniel Veselý

čas čtení 4 minuty

Obecná polemika s texty Karla Dolejšího o dění na Ukrajině

Karel Dolejší v některých svých textech publikovaných na Britských listech systematicky obviňuje Rusko z agrese nejen vůči Ukrajině, ale i dalším evropským státům, potažmo celé Evropě. Zároveň v mých očích bagatelizuje negativní úlohu Kyjeva a jeho západních spojenců v konfliktu na východě Ukrajiny. Vyzývám proto Karla Dolejšího, aby svá, dle mého mínění naprosto přehnaná, tvrzení o „ruské agresi“ ve svých textech vždy dokládal důvěryhodnými odkazy. Čtenář je jinak zahlcován apokalyptickými scénáři včetně toho o hrozící ruské hegemonii v Evropě, aniž by měl vždy k dispozici důvěryhodná tvrzení.

"Dnešní doba je zřejmě nejnebezpečnější, jakou jsme kdy zažili"

1. 2. 2015

čas čtení 12 minut

Při manévrování kolem úsilí Řecka zmírnit podmínky splácení jeho dluhů přicházejí tento víkend smíšené signály, argumentoval v neděli v poledne pořad World this Weekend společnosti BBC.Premiér Alexis Tsipras zdůraznil, že Syriza sice vyhrála volby na základě příslibu ukončit program škrtů, ale, dodal, že to "v žádném případě neznamená, že nesplníme své povinnosti". Zároveň však v neděli jednal řecký ministr financí se svým francouzským protějškem ve snaze najít spojence. Když se demokracie dostane do konfliktu s politikou škrtů, kdo zvítězí? To je výzva, která vznikla v důsledku rozhodného volebního vítězství strany Syriza o minulém víkendu, a to vítězství nemusí být poslední.

O divadle terorismu

1. 2. 2015

čas čtení 5 minut

Teroristé nemají skoro žádnou vojenskou moc, tak namísto toho vytvářejí divadlo. Jak by na to měly státy reagovat? Je znepokojující, jak se teroristům daří vybičovávat faktor strachu.

(Tento článek vyšel v Britských listech původně 1. 2. 2015. Vzhledem k tomu, jak je aktuální, ho vydáváme znovu.)

Teror je vojenská strategie, která se snaží změnit politickou situaci šířením strachu, nikoliv ničením. Téměř vždy je to strategie, kterou používají velmi slabé strany, které nemají možnost své nepřátele podstatnějším způsobem poškodit. Samozřejmě každá vojenská akce šíří strach. Avšak v konvenční válce je strach jen vedlejším důsledkem hmotných ztrát a obyčejně je úměrný velikosti těchto ztrát. Při terorismu je strach jediným faktorem a existuje šokující disproporce mezi skutečnou silou teroristů a strachem, který dokáží vyvolat, píše Yuval Noah Harari.

Stephen Fry: "Bůh je zlovolný, nevypočitatelný, monstrózní maniak"

1. 2. 2015

čas čtení 1 minuta



Známý britský komik, herec a spisovatel Stephen Fry ostře zaútočil v pořadu irské televize na Boha, když byl v rozhovoru dotázán, co by řekl Všemohoucímu u nebeských bran. Rozhovor se bude vysílat v neděli večer, ukázku z něho na YouTube však už zhlédly přibližně tři miliony osob.

Stephen Fry odsoudil Boha jako "naprosto zlovolného, nevypočitatelného a monstrózního", pokud tedy existuje.

Ve svém případném rozhovoru s Bohem řekl Fry, že by se ho zeptal: "Jak si dovoluješ stvořit svět, v němž je tolik utrpení, které není naše vina? To není v pořádku. Je to naprosto, naprosto zlovolné. Proč bych měl respektovat náladového, zlého, stupidního Boha, který stvořil svét, v němž je tolik nespravedlnosti a bolesti? Rakovina kostí u dětí? Co to má znamenat?"

"Ano, svět je velmi krásný, ale také je v nich hmyz, jejichž celým životním cyklem je zakuklit se v očích dětí a oslepit je. Živí se těma očima. Proč? Proč jsi nám tohle udělal? Mohl jsi klidně stvořit svět, v němž tohle neexistovalo. To prostě není přijatelné."

"Je naprosto zjevné, že Bůh je monstrum. Je naprosto monstrózní a nezaslouží si žádný respekt. Jakmile ho vyhostíte ze života, život začne být jednodušší, čistší, něčím, co stojí za to žít."

Podrobnosti v angličtině ZDE

Obrovské demonstrace ve Španělsku

1. 2. 2015

čas čtení 3 minuty



Moderátorka Channel Four News: Lidové povstání se konsoliduje. Extremní levice je u moci v Řecku, nyní demonstrují i radikálové ve Španělsku.

Dobrý večer. Méně než týden poté, co Syriza získala moc v Athénách, v sobotu se v centru Madridu shromáždily tisíce osob na podporu boje proti politice škrtů v této zemi. Strana Podemos hovoří o naději a o snech a o vládě lidu. Ale nerozplynou se ty sny, když nejmocnější ekonomika Evropy, Německo, odmítá učinit kompromis ohledně dluhů, které jsou těžkým břemenem pro státy po celém kontinentě. V sobotu sdělila německá kancléřka Angela Merkelová řecké vládě, že žádné další její dluhy nebudou zrušeny.


Moderátorka Channel Four News: No, poté, co Syriza o minulém víkendu zvítězila ve volbách, předáci španělské protiškrtové strany Podemos vyhlásili, že se zrodila naděje. V sobotu podpořily tento optimismus desetitisíce lidí, kteří se účastnili demonstrací v Madridu. Mnoho z nich mávalo v solidaritě řeckými vlajkami. Avšak nová radikální vláda v Řecku dostala lekci reality, když její sny, že zruší obrovské dluhy své země, byly odmítnuty německou kancléřkou Angelou Merkelovou. Jane Dean informuje.

Jean Dean: "Ano, můžeme." To bylo dnešní skandované heslo v Madridu. Tyto desetitisíce lidí zastávají názor, že dokáží proměnit nejen Španělsko, ale i Evropu. Demonstraci za změny zorganizovala španělská levicová strana Podemos, politický nový příchozí, který hrozí, že letos zvítězí ve španělských volbách. Její volební manifest požaduje likvidaci korupce a zrušení části španělského dluhu. Zdá se to povědomé? Řecká extremně levicová strana Syriza zvítězila ve volbách na základě v podstatě totožného programu. A Podemos je na vrcholku vlny aktivismu proti ekonomickým škrtům.

Egyptská vláda propustila vězněného australského novináře z Al Jazeery

1. 2. 2015

čas čtení < 1 minuta

Egypt propustil vězněného bývalého novináře z BBC, který nyní pracuje pro Al Jazeeru, Australana Petera Gresteho. Spolu s dalšími dvěma kolegy byl odsouzen v monstrprocesu za "šíření nepravdivých skutečností" na sedm let do vězení. Po 400 dnech věznění Greste už odletěl z Káhiry na Kypr a bude dále pokračovat do Austrálie. Nic se neví o osudu jeho spolupracovníků, Mohamedu Fahmym, který má egyptské a kanadské občanství a Baheru Mohamedovi, který je Egypťan. Pozorovatelé usuzují, že Fahmy bude zřejmě také propuštěn, ale egyptský stát si smlsne na Baheru Mohamedovi, který byl v monstrprocesu odsouzen na 10 let a jehož propuštění egyptský stát nepovažuje za důvodné, neboť novinář nemá žádné zahraniční občanství.

Podrobnosti v angličtině ZDE

Alexander Dugin: Vybudujeme impérium na Západě

1. 2. 2015

čas čtení 7 minut

"Nejhorší a nejničivější sen Evropy nyní bolestně umírá, a tím snem je osvícenství."

Alexander Dugin požaduje včlenění Rakouska do "Euroasijské říše", které by vládlo Rusko

Ruský nacionalistický ideolog Alexander Dugin, který má blízko k Vladimíru Putinovi, hovořil o své vizi Rusy vedeného "Euroasijského impéria", jehož součástí by bylo Rakousko, Maďarsko, Rumunsko, Srbsko i Slovensko.

Dugin, který požaduje, aby Rusko plně anektovalo Ukrajinu, poskytl rozhovor ultrapravicovému serveru alfahir.hu. Zde je jeho shrnutí:

Timothy Garton Ash: Dejte Ukrajině zbraně

1. 2. 2015

čas čtení 2 minuty

Někdy se proti zbraním dá bojovat jen zbraněmi, argumentuje v listě Guardian oxfordský historik a znalec středovýchodní Evropy Timothy Garton Ash. Tvrdí, že Ukrajina nyní naléhavě potřebuje vojenskou pomoc a zároveň i mezinárodní vysílání, které by neutralizovalo ruskou propagandu.

V černomořském přístavu Mariupol jsou zabíjeni nevinní civilisté. V obklíčeném Debalceve žena sbírá vodu z velké louže na ulici. Evropa dopouští, aby jí za humny vznikla nová Bosna.

Jak to vypadalo v Československu před čtvrt stoletím

1. 2. 2015

čas čtení < 1 minuta

Chcete vidět, jak to vypadalo v Československu přesně čtvrt stoletím? Na jaře 1989 odvysílala televize BBC v pořadu Panorama tento pěkný dokument o situaci před změnou režimu.

Je zapotřebí nového příběhu. Příběhu, v který bychom mohli věřit

29. 1. 2015

čas čtení 28 minut

Britští velitelé svolali v Helmandu schůzi místních starších. Velitelé ujistili místní starší, že Britové přišli, aby porazili Taliban. A aby podpořili regionální státní správu. Avšak starší poukázali na to, že Britové naprosto nechápou situaci. Nepřítelem není Taliban, ale zkorumpovaná a zlovolná regionální vláda, kterou instaloval v Helmandu prezident Karzai a nebrání jí v tom, co dělá. Když Britové vstoupili do měst, jako je Sangin, snažili se podporovat tamější policii. Avšak policie byla ozbrojenou milicí guvernéra. Pro místní lidi to znamenalo, že západní vojáci podporují jejich místní utlačitele. Takže začali bojovat proti Britům. Britové usoudili, že to musí znamenat, že to jsou příslušníci Talibanu, takže na ně začali házet obří bomby. To ale zničilo centra měst. Což přimělo ještě větší počty místních lidí, aby se přidali k útokům proti britským jednotkám. Když viděl svou šanci, skutečný ideologický Taliban, který se odsunul do Pákistánu, se do Helmandu vrátil. A začal na Brity také útočit. Zároveň zkorumpované policejní ozbrojené jednotky, které pracovaly pro místní státní správu, se také postavily proti Britům se zbraní v ruce. Tváří tvář tomuto chaosu se Britové dál přidržovali svého jednoduchého narativu o dobru a o zlu. Oni, západní jednotky, byli ti dobří. A všechny ty nejrůznější skupiny, které na ně útočily, byly Taliban. Ti byli ti špatní. Avšak toto neuvěřitelné zjednodušení mělo strašlivé následky.

Český překlad komentáře druhé části dokumentárního filmu Adama Curtise Bitter Lake, od času 1.20.00. První část je ZDE



Desetitisíce lidí podpořily v Madridu při demonstraci stranu Podemos

31. 1. 2015

čas čtení < 1 minuta

V sobotu demonstrovaly v Madridu desetitisíce obranů na podporu levicové strany Podemos (Můžeme) a požadovalo zrušení politiky škrtů. Pouhý rok od vzniku získává nyní strana Podemos silnou podporu v průzkumech veřejného mínění a hrozí, že zlikviduje dvoustranický politický systém, který existuje ve Španělsku od smrti generála Francisca Franca v roce 1975. V roce 2015 se ve Španělsku budou konat četné volby.

Podrobnosti v angličtině ZDE ,

Merkelová odmítá jakékoliv zrušení dalších řeckých dluhů

31. 1. 2015

čas čtení 2 minuty

Německá kancléřka Angela Merkelová vyloučila možnost, že by mělo být Řecku povoleno získat další zrušení části svých dluhů od věřitelských států. Potenciálně se tak nová řecká levicová vláda dostává do konfliktu s Bruselem. Syriza přislíbila, že ve vládě splní své předvolební sliby a sníží řecký dluh 320 miliard euro na polovinu.

Evropa na pokraji kolapsu režimu

30. 1. 2015

čas čtení 18 minut

Evropa zvítězila ve studené válce.

Před čtvrtstoletím, nedlouho po pádu Berlínské zdi, zkolaboval Sovětský svaz, Spojené státy promarnily svou mírovou dividendu ve snaze udržet globální dominanci - a Evropa tiše začala více prosperovat, více se integrovala a stala se silnějším hráčem v mezinárodních záležitostech, napsal John Feffer.

Skandál v Athénách: Řecký ministr financí zabouchl Trojce dveře

30. 1. 2015

čas čtení < 1 minuta

Nová řecká vláda přechází k tvrdé konfrontaci, píše německý Der Spiegel. Nebude již spolupracovat s inspektory mezinárodních dárců, protože odmítá úsporná opatření nařízená Trojkou (EK, ECB, MMF). Oznámil to dnes ministr financí Varoufakis po setkání s generálním ředitelem Euro-Group Jeroenem Dijsselbloemem v Athénách.

Pět nových skutečností o vraždě Alexandra Litviněnka

30. 1. 2015

čas čtení 3 minuty

V Londýně se tento týden koná veřejné slyšení o okolnostech vraždy bývalého ruského špiona Alexandra Litviněnka. Uprchl do Británie r. 2000 a kritizoval Vladimíra Putina v řadě článků a knih.

Obžalováni z jeho vraždy byli dva Rusové - Andrej Lugovoj a Dmitrij Kovtun. Jsou obviněni, že Litviněnkovi dali do čaje radioaltivní izotop polonium-210.

"Kontrolujte, co slyšíte, pochybujte o tom, co vidíte..."

30. 1. 2015 / Craig Proctor

čas čtení 9 minut

Probíhá propagandistická válka. To by nikoho nemělo překvapovat, protože propaganda je společným rysem válek už po značnou dobu. Během druhé světové války toto temné umění používal Goebbels, nacistický ministr propagandy v Třetí říši v letech 1933-1945. Avšak bylo by naivní si myslet, že nacisté hráli tuto hru sami. Americká kampaň, která zobrazovala J.V. Stalina jako "Starého dobrého strýčka Joea", tak amerického, jako je americký apple pie, je toho důkazem.

An English version of this article is HERE

“Check what you hear, doubt what you see…”

30. 1. 2015 / Craig Proctor

čas čtení 7 minut

A propaganda war is under way. This shouldn’t come as a surprise to anyone as propaganda has been a common feature of wars for some time. Perfected during the Second World War this dark art was used by Goebbels, Nazi Germany’s Reich Minister of Propaganda, form 1933 till 1945. However, it would be naïve to think the Nazi’s were playing this game alone. The U.S. campaign portraying Josef Stalin as ‘Good Old Uncle Joe’, as American as apple pie, pays testament to that. Or the even more comical British public health campaign during WWII suggesting carrots help you see in the dark and therefore improved pilots’ sight during air battles.

Michail Jampolskij o tom, proč Rusku nesedí role oběti

Soud nad vítězem: Obrat Ruska k fašismu by neměl nikoho překvapovat

30. 1. 2015

čas čtení 3 minuty

Rychlá fašizace Ruska - nesnášenlivost vůči cizincům, demokracii, pocit národní výjimečnosti - v principu nevyvolává údiv. Máme co do činění s odloženou reakcí na rozpad impéria. Tento rozpad překvapil Rusko v 90. letech, ale následující perioda setrvalého růstu blahobytu reakci na konec impéria pozdržela a změkčila. Růst spotřeby (jak se často stává) vedl ke svého druhu anestetizujícímu účinku, úbytku citlivosti a k indiferentnosti. Když se růst spotřeby přerušil, začala předvídatelná fašizace společnosti, píše Michail Jampolskij.

O čem vlastně vypovídá kauza Světlany Davydovové?

Odsoudí matku sedmi dětí za informaci o "neexistující" ruské jednotce na Ukrajině?

30. 1. 2015 / Karel Dolejší

čas čtení 1 minuta

List Kommersant ZDE průběžně informuje o vývoji kauzy Světlany Davydovové z Vjazmy. Žena byla obviněna z vlastizrady za to, že loni v dubnu telefonicky upozornila ukrajinskou ambasádu na vyprázdnění kasáren ve městě, kde žije. Vojáci z Vjazmy měli podle informací, které zachytila ve veřejné dopravě, odjet do ukrajinského Doněcku. Davydovové hrozí až dvacet let vězení.

Německo přijalo 75 000 syrských uprchlíků

30. 1. 2015

čas čtení 1 minuta

"V Německu jsme nalezli respekt. Nejsem terorista, jsem Syřan."

Radikálním kontrastem k poměrům v České republice je slušnost Německa, které souhlasilo, že v rámci programu OSN přijme 20 000 syrských uprchlíků. V Německu už bylo přijato dalších 55 000 uprchlíků ze Sýrie, kteří přijeli sami.

Britský deník Times sledoval dva bratry z Aleppa, Fadiho Salema a jeho mladšího bratra Ferase. Nejenže jim Německo poskytne stovky hodin němčiny zadarmo, ale také orientační kurs o tom, jak žít v Německu, a vyučování o politice, ekonomice, historii, školství a náboženských tradicích v Německu.

Německá nezaměstnanost je druhá nejnižší v EU a Angela Merkelová často hovoří o tom, že Německo potřebuje přistěhovalce pro svou ekonomiku.

"Jakmile jsem přijel do Německa, přijali mě naprosto přátelsky," říká Salem, 38, bývalý učitel arabštiny s vysokoškolským vzděláním. "V Německu nacházíme respekt, nacházíme tu práci, nacházíme tu dobrý život pro budoucnost. Nejsem zločinec, nejsem terorista, jsem Syřan."

Podrobnosti v angličtině ZDE (placený přístup)

Íránci se poprvé dověděli v televizi o holocaustu

30. 1. 2015

čas čtení 1 minuta

Vysoce populární íránská televizní stanice, která vysílá z Londýna, odvysílala dokumentární film o koncentračním táboře v Osvětimi jménem Vůdce Německa. Film odvysílala televize Manoto 1. Dokuent sledoval vzestup nacistů v Německu a jejich exterminační politiku vůči židům. Tyto zločiny se dodnes zamlčují v íránské historii a mnoho státních činitelů v Íránu tvrdí, že holocaust byla jen složitá židovská lež.

PŘISPĚJTE FINANČNĚ NA PROVOZ BRITSKÝCH LISTŮ

Hospodaření OSBL za prosinec 2014

10. 1. 2015

čas čtení 2 minuty

V prosinci 2014 přispěli čtenáři finančně na Britské listy bankovním příkazem celkovou částkou 106 410.70 Kč, dobrovolným předplatným prostřednictvím mobilu v řijnu 2014 částkou 1137,43 Kč.

Zůstatek byl koncem prosince 2014 272 741,85 Kč, z toho částka na exekutorský projekt 156 375,59 Kč.

Prosíme: v příspěvcích nepřestávejte, musíme hradit průběžné náklady, i když se je snažíme udržovat na minimu.

Příspěvky na provoz Britských listů je možno nově zaslat i z mobilního telefonu nebo na účet v pražské Raiffeisenbance, číslo účtu: 1001113917, kód banky 5500. Adresa banky je 120 00 Karlovo nám. 10, Praha 2. Čtenáři mohou přispět na provoz Britských listů úvěrovou kartou na adrese www.paypal.com po jednoduché registraci odesláním částky na adresu redakce@blisty.cz. Prosíme, neposílejte příspěvky ze zahraničí na konto v pražské Raiffeisenbance, ale pošlete ho na paypal. Při poukazu příspěvku do Raiffeisenbanky ze zahraničí totiž zaplatíte za transakci bankovní poplatky ve výši více než 500 Kč. Děkujeme.

Jako v České republice oficiálně registrované občanské sdružení poskytujeme potvrzení o přijetí příspěvku pro daňové účely osobám, které v ČR platí daně.

Dokumentární filmy Adama Curtise - hlubinné porozumění současnosti | Útok na časopis Charlie Hebdo | Prezident Miloš Zeman ve funkci | 17. listopad | Noam Chomsky v České republice | Festival dokumentárního filmu Jihlava | Dohoda TTIP | Komunální volby a senátní volby, říjen 2014 | Skotská nacionalistická strana a nezávislost Skotska | Ukrajina | 21. srpen 1968 | Izrael, Palestina, Blízký a Střední východ | Filmový festival Karlovy Vary 2014 | Otrokářský stát Česká republika | Kulturní diplomacie ve prospěch České republiky v zahraničí | Předčasné volby 2013 | Důchodci a obhajoba jejich zájmů v české politice | Rasismus | Sýrie | O likvidaci kulturního dědictví v Čechách | Ústav pro studium totalitních režimů | Daniela Drtinová | Národní divadlo a odvolání Jana Buriana, léto 2013 | Rusnokova úřednická vláda, léto 2013 | Poměry v ČSSD | Premiér Nečas, milenka Nagyová a pád vlády, jaro 2013 | Útoky bezpilotními letadly | Americký whistleblower Edward Snowden a špehování občanů | Filmový festival Karlovy Vary 2013 | Aféra Putna, jaro 2013 | Prezidentské volby 2013 | Tykadlový řidič Roman Smetana | Řádění exekutorů v České republice | Školství | Krajské a senátní volby říjen 2012 | Metanolový skandál v České republice | Církevní restituce v ČR | Žena za pultem | Byl život před rokem 1989 horší nebo lepší než dnes? | Veřejné mínění v České republice | Smlouva ACTA | Václav Havel - dramatik a politik | Ropa - Peak oil a energetická bezpečnost | Hypoteční, finanční ... ekonomická krize | Egypt | Libye | Koutek reklamní tuposti | Wikileaks | Zdravotnictví a reformy | Írán | Útok na USA, Afghánistán, Irák
37663